Atac armat în cel mai mare tribunal la Istanbul: doi agresori ucişi, şase persoane rănite VIDEO

Atac armat în cel mai mare tribunal la Istanbul: doi agresori ucişi, şase persoane rănite VIDEO

Doi atacatori au fost ucişi şi şase persoane, printre care trei poliţişti, au fost rănite în urma unui atac armat petrecut marţi în cel mai mare tribunal din Istanbul, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, transmite dpa.

Atacatorii aparţineau grupării de extremă stângă DHKP-C, a indicat ministrul pe platforma socială X. Gruparea a comis atacuri în Turcia în trecut.

Atacatorii de marţi - un bărbat şi o femeie - au vizat un punct de control de securitate la intrarea în tribunalul Çaglayan la ora locală 11:46 (08:46 GMT), a adăugat ministrul Yerlikaya.

Mobilul exact al atacului nu este clar deocamdată . Imagini transmise de postul CNN Türk au arătat oameni fugind panicaţi din tribunal, în timp în exterior se auzeau focuri de armă. Acest tribunal - unde sunt judecate cazuri grave, inclusiv de terorism - a mai fost scena unor atacuri armate în trecut. În 2015, un procuror a fost ucis în biroul său din incinta tribunalului Çaglayan după ce DHKP-C îl luase ostatic.

Atac într-o biserică italiană de la Istanbul, soldat cu cel puţin un mort: „Condamnăm acest act laş”

Pe 28 ianuarie 2024, cel puţin o persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraş ca populaţie din Turcia, în timpul slujbei de duminică, au informat autorităţile turce, transmit EFE şi AFP.

Doi atacatori mascaţi au atacatbiserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, făcând un mort, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunţat ministrul pe reţelele sociale.

Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa", a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”