Atac armat în Paris: Două persoane au murit și alte patru au fost rănite

Atac armat în Paris: Două persoane au murit și alte patru au fost rănite

Mai multe persoane au murit și alte șase au fost rănite, dintre care două se află în stare foarte gravă, după ce un bărbat a tras mai multe focuri de armă, vineri, la Paris, a transmis Parchetul francez, relatează AFP și Reuters.

Două dintre persoanele rănite sunt în stare foarte gravă. FOTO Shutterstock

UPDATE

Incidentul armat de vineri din Paris, soldat cu cel puţin trei morţi, s-a produs la un centru kurd local, le-a declarat jurnaliştilor edilul arondismentului al X-lea din capitala Franţei, Alexandra Cordebard, unde a avut loc atacul, transmite Reuters.

"Incidentul armat a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d'Enghien, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor", a declarat Cordebard.

Bărbatul arestat ca urmare a incidentului din Paris era cunoscut de autorităţile franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an, a relatat vineri postul BFM TV.

Ministrul de interne Gerald Darmanin se va deplasa la scena atacului, după cum a anunţat chiar el pe Twitter. Oficialul francez a adăugat că gândurile sale se îndreaptă spre rudele victimelor, potrivit dpa.

Şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, a adus un omagiu victimelor şi familiilor acestora şi a declarat că un serviciu de sprijin psihologic va fi stabilit în primăria arondismentului al X-lea.

Un bărbat a fost arestat şi este ţinut în arest după ce trei persoane au fost ucise şi patru rănite în centrul Parisului.

Știrea inițială

Parchetul a menționat că „a fost declanşată o anchetă pentru asasinat, omucideri intenţionate şi violenţe agravate", iar „investigaţiile au fost încredinţate districtului 2 al poliţiei judiciare".

Surse din cadrul poliției au transmis că mai multe focuri de armă au fost trase în centrul Parisului cu puțin timp înainte de miezul zilei de vineri . În urma atacului cu armă de foc au fost rănite mai multe persoane, iar un bărbat a fost arestat, conform Agerpres.

Incidentul s-a petrecut pe strada Enghien, în arondismentul X, în centrul Parisului.

Conform surselor din cadrul poliției, bărbatul reținut „ar avea între 60 și 70 de ani”. Acesta „a fost reţinut şi plasat în arest", potrivit parchetului, care a menționat că „identitatea lui este în curs de verificare".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...