Atac armat într-o biserică din Nigeria. Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa

Atac armat într-o biserică din Nigeria. Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa

Potrivit sursei citate, în momentul atacului de la biserica St Francis din oraşul Owo, credincioşii participau la slujba de dimineaţă.

Atacul nu a fost revendicat şi încă nu se ştie numărul exact al victimelor. Totuşi, un martor, Abayomi, a declarat că au decedat cel puţin 20 de oameni. El a văzut cel puţin cinci bărbaţi înarmaţi intrând în biserică.

Conform dpa, People's Gazette, un site de presă local, care citează ca sursă un parlamentar, susţine că au fost ucişi 28 de oameni. De asemenea, ziarul Nigerian Tribune susţine că sunt 50 de morţi.

Există şi relatări potrivit cărora în timpul atacului au avut loc şi explozii.

În ultimii ani, grupuri jihadiste au comis multe atacuri sângeroase asupra unor biserici, în special în nordul Nigeriei, unde populaţia este majoritar musulmană. Atacul de duminică este primul de acest gen în sudul ţării, unde predomină creştinii.

Nicio grupare nu a revendicat atentatul, însă - potrivit dpa - localnicii cred că autorii sunt din nord.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale