Atac armat la Munchen: Arestarea unui adolescent de 16 ani, prieten al ucigașului

Poliția germană a anunțat arestarea duminică seară a unui adolescent afgan de 16 ani, un prieten al autorului masacrului comis la Munchen (sud) și suspectat că nu a denunțat crima, informează AFP și Reuters.

"Avem suspiciunea că acest băiat de 16 ani ar fi putut fi la curent cu actul" în timp ce era pregătit înainte de a fi comis și "este un posibil complice tacit în atacul" de vineri, a declarat poliția într-un comunicat.

Tânărul este cercetat pentru posibilitatea de a nu fi anunțat planurile atacatorului care a ucis nouă persoane și a făcut 35 de răniți, iar mai târziu s-a împușcat, și pentru a fi jucat un posibil rol într-o postare pe Facebook invitând la o întâlnire în apropierea gării din Munchen, precizează poliția în acest comunicat.
   
Poliția a declarat mai devreme că atacatorul avea probleme psihice și era obsedat de asasinate în masă, dar nu s-a inspirat din militantismul islamist, amintește Reuters.

Aceasta este prima arestare făcută după atacul armat comis vineri seară într-un centru comercial, în care germano-iranianul de 18 ani, David Ali Sonboly, a împușcat mortal nouă persoane și a provocat panică în metropola bavareză o noapte întreagă, notează France Presse.

Adolescentul arestat "s-a prezentat spontan la poliție" la scurt timp după atac și "a fost interogat cu privire la relațiile sale cu autorul", a precizat poliția.

Dar verificările efectuate între timp "au descoperit contradicții în declarațiile sale" și au condus la plasarea sa în arest pentru "nedenunțarea unei crime", a adăugat poliția.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

5 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…