Atac armat la Munchen: Arestarea unui adolescent de 16 ani, prieten al ucigașului

Atac armat la Munchen: Arestarea unui adolescent de 16 ani, prieten al ucigașului

Poliția germană a anunțat arestarea duminică seară a unui adolescent afgan de 16 ani, un prieten al autorului masacrului comis la Munchen (sud) și suspectat că nu a denunțat crima, informează AFP și Reuters.

"Avem suspiciunea că acest băiat de 16 ani ar fi putut fi la curent cu actul" în timp ce era pregătit înainte de a fi comis și "este un posibil complice tacit în atacul" de vineri, a declarat poliția într-un comunicat.

Tânărul este cercetat pentru posibilitatea de a nu fi anunțat planurile atacatorului care a ucis nouă persoane și a făcut 35 de răniți, iar mai târziu s-a împușcat, și pentru a fi jucat un posibil rol într-o postare pe Facebook invitând la o întâlnire în apropierea gării din Munchen, precizează poliția în acest comunicat.

Poliția a declarat mai devreme că atacatorul avea probleme psihice și era obsedat de asasinate în masă, dar nu s-a inspirat din militantismul islamist, amintește Reuters.

Aceasta este prima arestare făcută după atacul armat comis vineri seară într-un centru comercial, în care germano-iranianul de 18 ani, David Ali Sonboly, a împușcat mortal nouă persoane și a provocat panică în metropola bavareză o noapte întreagă, notează France Presse.

Adolescentul arestat "s-a prezentat spontan la poliție" la scurt timp după atac și "a fost interogat cu privire la relațiile sale cu autorul", a precizat poliția.

Dar verificările efectuate între timp "au descoperit contradicții în declarațiile sale" și au condus la plasarea sa în arest pentru "nedenunțarea unei crime", a adăugat poliția.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante