Atac armat la Munchen: Arestarea unui adolescent de 16 ani, prieten al ucigașului

Atac armat la Munchen: Arestarea unui adolescent de 16 ani, prieten al ucigașului

Poliția germană a anunțat arestarea duminică seară a unui adolescent afgan de 16 ani, un prieten al autorului masacrului comis la Munchen (sud) și suspectat că nu a denunțat crima, informează AFP și Reuters.

"Avem suspiciunea că acest băiat de 16 ani ar fi putut fi la curent cu actul" în timp ce era pregătit înainte de a fi comis și "este un posibil complice tacit în atacul" de vineri, a declarat poliția într-un comunicat.

Tânărul este cercetat pentru posibilitatea de a nu fi anunțat planurile atacatorului care a ucis nouă persoane și a făcut 35 de răniți, iar mai târziu s-a împușcat, și pentru a fi jucat un posibil rol într-o postare pe Facebook invitând la o întâlnire în apropierea gării din Munchen, precizează poliția în acest comunicat.
   
Poliția a declarat mai devreme că atacatorul avea probleme psihice și era obsedat de asasinate în masă, dar nu s-a inspirat din militantismul islamist, amintește Reuters.

Aceasta este prima arestare făcută după atacul armat comis vineri seară într-un centru comercial, în care germano-iranianul de 18 ani, David Ali Sonboly, a împușcat mortal nouă persoane și a provocat panică în metropola bavareză o noapte întreagă, notează France Presse.

Adolescentul arestat "s-a prezentat spontan la poliție" la scurt timp după atac și "a fost interogat cu privire la relațiile sale cu autorul", a precizat poliția.

Dar verificările efectuate între timp "au descoperit contradicții în declarațiile sale" și au condus la plasarea sa în arest pentru "nedenunțarea unei crime", a adăugat poliția.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut