Atac armat la o sinagogă în Ierusalim: cel puțin opt morți FOTO VIDEO

Atac armat la o sinagogă în Ierusalim: cel puțin opt morți FOTO VIDEO

Cel puțin opt persoane au fost ucise și alte 10 au fost rănite, vineri seară, într-un atac terorist la o sinagogă din cartierul Neve Yaakov din Ierusalimul de Est, conform The Jerusalem Post .

Teroristul a fost neutralizat Foto: Twitter

"Mai mulţi răniţi după un atac armat în cartierul Neve Yaakov" populat de colonişti din Ierusalimul de Est, au anunţat au anunţat serviciile de urgenţă israeliene într-un comunicat. conform Agerpres

Teroristul, care a deschis focul asupra oamenilor care părăseau sinagoga după rugăciunile de vineri seara, a fost ucis de forțele de securitate după ce a încercat să evadeze într-o mașină.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu ar fi primit actualizări de la fața locului și urmează să efectueze o evaluare a situației în această seară.

Comisarul de poliție Kobi Shabtai a sosit la locul incidentului la scurt timp după ce a avut loc împușcătura.

"Am văzut o femeie și 4 bărbați întinși pe drum. Au suferit răni prin împușcătură și nu aveau semne de viață și a trebuit să le confirmăm decesul imediat", a declarat Fadi Dekidek, unul dintre paramedicii ajunși la fața locului. „Alți trei răniți, inclusiv o femeie de 70 de ani în stare critică, au fost duși la Spitalul Hadassah din Mount Scopus

"Suntem antrenați pentru asta. Din păcate, nu putem uita un atac terorist și îl experimentăm din nou pe fiecare. Nu avem nimic de făcut; acesta este momentul să acționăm profesional, deoarece aceasta este diferența dintre viață și moarte", a continuat Dekidek.

Printre răniți se află și un tânăr de 20 de ani în stare gravă și un adolescent de 14 ani în stare moderată. Un bărbat de 30 de ani în stare critică și o femeie de 60 de ani în stare moderată au fost duși la Spitalul Shaare Zedek.

Liderul opoziției din Israel, Yair Lapid, a declarat: "Mi se rupe inima în aceste vremuri grele. Transmit condoleanțe familiilor care și-au pierdut pe cei dragi și le doresc recuperare rapidă celor răniți. Terorismul nu trebuie lăsat să se ridice nicăieri. Aceste amenințări trebuie să fie tratate cu asprime”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...