Atac armat motivat rasial în Florida. Un bărbat a ucis trei persoane de culoare și apoi s-a sinucis VIDEO

Atac armat motivat rasial în Florida. Un bărbat a ucis trei persoane de culoare și apoi s-a sinucis VIDEO

Un bărbat alb înarmat cu o pușcă de mare putere și un pistol a ucis sâmbătă trei persoane de culoare într-un magazin Dollar General din Jacksonville, Florida, înainte de a se împușca. Forțele de ordine locale au descris evenimentul drept o crimă cu motivație rasială.

Atac armat în Florida FOTO Profimedia

"Această împușcătură a fost motivată rasial, iar el îi ura pe negri", a declarat șeriful din Jacksonville, T.K. Waters, într-o conferință de presă, scrie reuters.com.

Suspectul, pe care Waters l-a descris ca fiind un bărbat alb care purta o vestă tactică, nu a fost identificat. Waters a declarat că toate cele trei victime - doi bărbați și o femeie - erau de culoare.

Waters a declarat că autoritățile cred că atacatorul a acționat singur și că, înainte de împușcături, acesta a scris "mai multe manifeste" pentru mass-media, pentru părinții săi și pentru forțele de ordine, în care își detalia ura față de persoanele de culoare.

Waters a descris armele sale ca fiind un Glock și o pușcă "de tip AR-15", cu zvastici pe ea, referindu-se la o armă lungă semiautomată ușoară, folosită adesea în împușcături în masă.

"Ura care a motivat seria de crime a trăgătorului adaugă un strat suplimentar de suferință", a declarat Waters.

El a spus că atacatorul a fost văzut la un colegiu local istoric de culoare, Edward Waters University, unde și-a pus vesta și o mască înainte de a merge la filiala locală a Dollar General, un lanț de magazine de reduceri cu magazine în Statele Unite.

Sherri Onks, agentul special însărcinat cu biroul FBI din Jacksonville, a declarat că oficialii federali au deschis o anchetă privind drepturile civile și vor urmări incidentul ca o crimă motivată de ură.

"Infracțiunile motivate de ură sunt și vor rămâne întotdeauna o prioritate de top pentru FBI, deoarece acestea nu reprezintă doar un atac asupra unei victime, ci sunt menite să amenințe și să intimideze o întreagă comunitate", a declarat Onks.

Președintele SUA, Joe Biden, și procurorul general Merrick Garland au fost informați despre acest incident.

Împușcăturile în masă au devenit ceva obișnuit în SUA, cu peste 469 până în prezent în 2023, potrivit Arhivei Violenței Armelor. Grupul nonprofit definește un schimb de focuri de armă în masă ca fiind oricare dintre cele în care patru sau mai multe persoane sunt rănite sau ucise, fără a include trăgătorul.

Incidentul de sâmbătă din Jacksonville se aseamănă cu împușcăturile de anul trecut din Buffalo, unde un adept al supremației albilor a ucis 10 persoane de culoare, și a avut loc la cinci ani după ce un alt atacator a deschis focul în timpul unui turneu de jocuri video din Jacksonville, omorând două persoane înainte de a se împușca.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a condamnat împușcăturile, iar atacatorul a ales "calea lașității".

"Împușcăturile, pe baza manifestului pe care l-au descoperit de la nemernicul care a făcut asta, au avut o motivație rasială. El viza oamenii pe baza rasei lor. Acest lucru este total inacceptabil", a declarat DeSantis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?