Atac cu bombă într-o stațiune din Thailanda; o persoană ucisă, 10 rănite, inclusiv turiști străini (BBC)

Atac cu bombă într-o stațiune din Thailanda; o persoană ucisă, 10 rănite, inclusiv turiști străini (BBC)

Două bombe au explodat în stațiunea turistică Hua Hin din Golful Thailandei provocând moartea unei femei și rănind alte 10 persoane, între care și turiști străini, a informat pe Twitter un corespondent BBC, citând poliția locală, relatează Reuters.

* Atacul cu bombe din Thailanda: bilanțul crește la un mort, 20 de răniți

Bombele au fost ascunse în ghivece de flori și au fost detonate cu ajutorul unor telefoane mobile la jumătate de oră distanță una de cealaltă, a precizat poliția, potrivit reporterului Jonathan Head de la BBC.

Potrivit radioului poliției thailandeze, cele două explozii s-au produs cu puțin timp înainte de miezul nopții, relatează DPA.

Presa locală a raportat că explozia a avut loc la o intersecție unde se aflau numeroase baruri frecventate atât de turiști locali cât și de străini.

Poliția a afirmat că cel puțin zece persoane au fost rănite, iar două se află în stare critică.

Atentate cu bombă au loc cu regularitate în cele trei provincii din sudul Thailandei, afectate de atacuri ale insurgenților, însă este rar ca astfel de atentate să vizeze zone frecventate de turiști.

Hua Hin, o stațiune de coastă din Golful Thailandei, este vizitată de turiști străini și thailandezi. Este renumită ca fiind locul favorit al Regelui Bhumibol Adulyadej.

Explozia survine cu o zi înainte de week-end-ul prelungit pentru celebrarea zilei de naștere a Reginei, care coincide și cu Ziua Mamei în Thailanda.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…