Atac cu rachete S-300 asupra pieței din centrul unui oraș din estul Ucrainei: Cel puțin 16 morți

Atac cu rachete S-300 asupra pieței din centrul unui oraș din estul Ucrainei: Cel puțin 16 morți

Cel puțin 16 civili au fost uciși în urma unui atac cu rachete efectuate de ruși asupra pieței din centrul orașului Kostiantînivka, situat în nordul regiunii Donețk.

FOTO BBC

„Lipsă totală de umanitate”, a reacționat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit autorităților ucrainene, cel puțin 16 civili au fost uciși, iar alții 28 răniți în urma unui atac cu rachete efectuat de ruși. Un copil și un salvator figurează printre civilii uciși.

„Din păcate, numărul victimelor și cel al răniților ar urma să crească. Sunt oameni care nu au făcut niciun rău nimănui”, a adăugat Zelenski.

Kostiantînivka, un oraș cu 70.000 de locuitori înainte de începutul războiului, se află în apropiere de linia frontului.

Rușii ar fi atacat cu rachete S-300, vizând piața din centrul orașului. Atacul a provocat un incendiu pe o suprafață de 300 de metri pătrați. Cel puțin 30 de pavilioane comerciale și o farmacie au fost distruse în urma atacului și incendiului, care între timp a fost stins.

Atacul de la Kostiantînivka coincide cu vizita șeful diplomației americane la Kiev. Antony Blinken ar urma să anunțe un nou ajutor militar pentru Ucraina, țară sfâșiată de o un război nejustificat și legal dus împotriva ei de către Vladimir Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat