Atac împotriva unor militari la Bruxelles: Agresorul era un belgian de origine somaleză

Atac împotriva unor militari la Bruxelles: Agresorul era un belgian de origine somaleză

Bărbatul care a atacat trei militari vineri seară la Bruxelles cu un cuțit înainte de a fi împușcat mortal era un belgian de origine somaleză, fără antecedente legate de acte teroriste, a declarat sâmbătă parchetul federal belgian, informează AFP.

Atacatorul, născut în 1987, avea un domiciliu la Bruges în nord-vestul Belgiei, unde o percheziție a fost efectuată în timpul nopții, a adăugat într-un comunicat parchetul, care a deschis o anchetă pentru "tentativă de asasinat terorist".

Înarmat cu un cuțit, agresorul a atacat pe la spate cu un cuțit trei militari în centrul Bruxellesului, "strigând +Allah Akbar+" (Dumnezeu este mai mare decât tot, în arabă), potrivit datelor furnizate de anchetatori.

Unul dintre soldați a ripostat deschizând focul. "Bărbatul a fost atins de două ori și a decedat la scurt timp după aceea la spital, în urma rănilor", a detaliat parchetul, adăugând că atacatorul deținea de asemenea, în afară de cuțit, "o armă de foc care nu era reală și două exemplare de coran".

"Bărbatul care a comis faptele este născut în 1987 și este un cetățean belgian de origine somaleză", potrivit aceleiași surse, precizând că el "a sosit în Belgia în 2004 și a obținut cetățenia belgiană în 2015".

"El nu era cunoscut pentru acte de terorism", ci pentru o "agresiune și rănire în februarie 2017", a declarat parchetul federal, care a sesizat un judecător de instrucție la Bruxelles specializat în materie de terorism.

Atacul a avut loc la scurt timp după ora 20.00 (18.00 GMT) pe un bulevard din centrul capitalei belgiene, în apropiere de Grand Place, una dintre zonele "sensibile" unde patrulează militari înarmați din cauza amenințării teroriste în Belgia. Această prezență a fost întărită după atentatele din 22 martie 2016, care au făcut 32 de morți în capitala belgiană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”