Atac la Londra: Nu sunt căutaţi ''activ'' alţi suspecţi; poliţia va examina termenii eliberării condiţionate

Atac la Londra: Nu sunt căutaţi ''activ'' alţi suspecţi; poliţia va examina termenii eliberării condiţionate

Poliţia britanică ''nu caută în mod activ'' alţi suspecţi în legătură cu atacul de vineri de la Londra , în care doi oameni au fost înjunghiaţi mortal şi alţi trei au fost răniţi, a anunţat într-un comunicat difuzat sâmbătă şeful diviziei antiteroriste a poliţiei londoneze, Neil Basu, transmit Reuters şi Press Association.

În comunicat se menţionează că autorităţile continuă ancheta privind atacul considerat terorist produs vineri după amiaza în apropiere de London Bridge şi că poliţia doreşte să se asigure că nu au existat alte persoane implicate în atac iar publicul nu este în pericol.

Suspectul, împuşcat mortal vineri de ofiţeri britanici, locuia în comitatul Staffordshire, în centrul Angliei, locuinţa sa fiind percheziţionată de poliţie în cursul nopţii.

Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, era cunoscut autorităţilor, fiind condamnat în 2012 la închisoare tot pentru infracţiuni teroriste dar eliberat condiţionat în decembrie anul trecut.

El fusese condamnat la 16 ani de închisoare pentru apartenenţă la un grup care viza să comită un atac cu bombă la bursa din Londra (London Stock Exchange) şi să înfiinţeze o tabără de antrenament terorist în Pakistan.

Ministrul britanic pentru securitate, Brandon Lewis, a declarat sâmbătă pentru BBC că poliţia va analiza condiţiile impuse persoanelor condamnate şi eliberate din închisoare, cum a fost cazul lui Usman Khan.

Premierul Boris Johnson a subliniat vineri seara după atac, înaintea unei reuniuni a comitetului de criză al guvernului, "Cobra", că personal a atras atenţia "de multă vreme" asupra faptului că "este o greşeală să li se permită infractorilor violenţi să iasă anticipat din închisoare", au consemnat Reuters şi AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...