Atac la Londra: Trump a vorbit cu May; Hollande și Merkel își exprimă susținerea pentru poporul britanic

Atac la Londra: Trump a vorbit cu May; Hollande și Merkel își exprimă susținerea pentru poporul britanic

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a discutat miercuri prin telefon cu premierul britanic, Theresa May, după atacul de la Londra, a anunțat Casa Albă, citată de AFP.

* LIVE UPDATE Atac la Londra: 4 morți, printre care atacatorul și un polițist, și cel puțin 20 de răniți (FOTO/VIDEO)

"Președintele tocmai a vorbit cu premierul May", a indicat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al administrației americane.

"Condamnăm atacul de la Westminster, pe care Regatul Unit îl consideră un act de terorism, și salutăm răspunsul rapid al poliției britanice", a adăugat acesta, asigurând Londra de deplina susținere a Washingtonului.

Președintele francez, François Hollande, a exprimat "solidaritatea" și "susținerea pentru poporul britanic" după atacul de la Londra, în care trei liceeni francezi au fost răniți.

"Trei elevi ai liceului Saint-Joseph de Concarneau (vest), aflați într-o excursie școlară, figurează printre răniți", a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului francez al Afacerilor Externe, într-un comunicat, preluat de AFP.

"Ne exprimăm în numele Franței întreaga noastră solidaritate și susținere pentru poporul britanic și prim-ministra Theresa May (...)", a declarat Hollande, într-o scurtă alocuțiune. "Terorismul ne privește pe toți. Franța, care a fost atât de lovită în ultimul timp, poate înțelege suferința de astăzi a poporului britanic", a adăugat președintele francez, subliniind nevoia unei organizări la nivel european pentru a lupta contra amenințării teroriste.

Cancelarul german, Angela Merkel, și-a exprimat la rândul său susținerea pentru "prietenii britanici și toți locuitorii Londrei" după atacul de miercuri.

"Deși circumstanțele acestor acte nu sunt încă precise, reafirm că Germania și cetățenii săi sunt ferm și pe deplin alături de britanici în lupta contra oricărei forme de terorism", a declarat Merkel, într-un comunicat preluat de AFP.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...