Atac masiv rusesc asupra mai multor orașe din Ucraina. Peste 100 de rachete au fost lansate, mare parte din Marea Neagră

Atac masiv rusesc asupra mai multor orașe din Ucraina. Peste 100 de rachete au fost lansate, mare parte din Marea Neagră

Rusia a lansat joi dimineața un val masiv de rachete asupra mai multor orașe ucrainene, printre care Kiev, Odesa, Cernihiv, Jitomir și Dnipropetrovsk.

Apărarea antiaeriană din Kiev FOTO Profimedia

Potrivit sursei citate, autoritățile ucrainene au emis o alertă aeriană pentru tot teritoriul țării, joi dimineață, iar începând cu ora 8.30 explozii s-au auzit la Kiev și în mai multe orașe.

Consilierul prezidențial Aleksei Arestovici a scris pe Facebook că peste 100 de rachete au fost lansate, în mai multe valuri, informație care, dacă se va confirma, ar indica unul dintre cele mai puternice atacuri aeriene lansate de Rusia până acum.

Toate canalele ucrainene de Telegram raportează faptul că antiaeriana trage după ținte aeriene, iar televiziunea Nexta susține că o rachetă a fost doborâtă la Odesa, dar o alta ar fi trecut în direcția Republicii Moldova. Informația nu este confirmată.

Potrivit unui oficial ucrainean, cel puțin o parte a rachetelor sunt lansate de pe navele de război rusești din Marea Neagră.

La Kiev, fragmente ale unei rachete doborâte au deteriorat o clădire privată din districtul Darnitski, a raportat Administrația Militară a orașului Kiev

Potrivit KMVA, o mașină parcată în apropiere a fost și ea avariată.

„Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare”, a spus administrația.

„Pot fi întreruperi de curent în Kiev. Încărcați-vă telefoanele și alte dispozitive. Aprovizionați cu apă", a transmis primarul Vitali Kliciko locuitorilor.

De asemenea, au fost avariate o întreprindere industrială din districtul Holosiivski și un loc de joacă pentru copii din districtul Pecersk.

Locuitorii orașului raportează și pene de curent în metroul din Kiev. Trei persoane au fost rănite în capitală , între care o fată de 14 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat