Atac mortal al unui rechin: un turist australian a fost ucis în Noua Caledonie

Atac mortal al unui rechin: un turist australian a fost ucis în Noua Caledonie

Un turist australian, în vârstă de 59 de ani, a murit duminică în Noua Caledonie după ce a fost atacat de un rechin la o distanţă de 150 de metri de o plajă din Noumea, a anunţat primarul acestui oraş.

Turistul a fost atacat de rechin FOTO: Shutterstock

Victima înota în proximitatea unui ponton construit pe o plajă foarte frecventată din capitala acestui teritoriu de peste mări al Franţei în momentul în care a fost muşcată de mai multe ori de un rechin. Turistul "a fost salvat de doi navigatori care se aflau în apropiere", a declarat Yves Dupas, procurorul de stat din Noua Caledonie, scrie Agerpres.

Salvamarii au constatat că victima a suferit o muşcătură gravă la nivelul unui picior, precum şi alte muşcături la nivelul ambelor braţe. În pofida masajului cardiac administrat după aducerea înotătorului pe plajă, bărbatul a murit din cauza rănilor suferite.

Atacul s-a produs în momentul în care un număr mare de persoane se aflau în apă şi a generat panică pe plaja Chateau-Royal, situată în partea sudică a oraşului Noumea. Zona a fost imediat evacuată.

Primarul din Noumea, Sonia Lagarde, a ordonat închiderea majorităţii plajelor locale şi a lansat o campanie de capturare a rechinilor-tigru şi a rechinilor-taur, în colaborare cu autorităţile din provincia Sud din Noua Caledonie.

Mai multe drone au fost ridicate în aer de serviciile municipale, care au permis observarea a doi rechini în zonă, potrivit Poliţiei. Operaţiunile au fost întrerupte de sosirea nopţii şi vor fi reluate luni dimineaţă.

O anchetă a fost deschisă în urma acestui incident, potrivit Parchetului local. "Plaja era monitorizată de persoane acreditate, iar atacul s-a produs în interiorul zonei balizate", a anunţat procurorul general din Noumea.

Pe 29 ianuarie, o turistă de 49 de ani a fost la rândul ei rănită grav, după ce a fost muşcată de un rechin, la 100 de metri în largul plajei Chateau-Royal. Cinci zile mai târziu, un practicant de surfing a fost atacat de un rechin, fără să fie însă rănit.

Cele trei atacuri s-au produs în decurs de trei săptămâni, timp în care înotul şi activităţile nautice au fost interzise pentru 17 zile, iar autorizaţiile pentru scăldatul în ocean au fost suspendate pentru patru zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /