Atacul cibernetic SolarWinds în SUA: Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei neagă implicarea agenţiei sale

Atacul cibernetic SolarWinds în SUA: Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei neagă implicarea agenţiei sale

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, a dezminţit marţi că agenţia pe care o conduce s-ar afla la originea atacului cibernetic SolarWinds de anul trecut, ceea ce a dus la piratarea a nouă agenţii federale americane şi a sute de companii din sectorul privat, potrivit Reuters.

Statele Unite şi Marea Britanie au acuzat hackeri în solda SVR pentru atacul SolarWinds în decembrie trecut.

'Aceste afirmaţii seamănă cu un roman poliţist prost', a declarat directorul SVR, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat antenei ruse a BBC.

La întrebarea BBC dacă SVR a fost responsabil pentru atacul SolarWinds, Narîşkin a răspuns ironic că ar fi fost 'flatat' dacă SVR ar fi fost responsabil de un astfel de atac, dar că nu-i stă în obicei să 'prezinte realizările inventive ale altor autori drept ale sale'.

Narîşkin a sugerat că tacticile atacului ar fi fost similare celor utilizate de agenţiile de informaţii americane şi britanice, insistând că nu există dovezi certe care să indice SVR drept autorul acestor atacuri.

Dimpotrivă, ancheta efectuată în comun de patru servicii americane de informaţii - FBI, NSA, ODNI şi CISA - a acuzat oficial Rusia de atacul cibernetic "SolarWinds" în ianuarie, conform AFP.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI), Oficiului directorului comunităţii informative americane (ODNI), Agenţia de Securitate Naţională (NSA) şi Agenţia însărcinată cu securitatea cibernetică şi a infrastructurilor (CISA) au ajuns la concluzia în urma investigaţiilor efectuate că Rusia se află la originea atacului cibernetic major descoperit în decembrie în Statele Unite. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit...

5 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!