Atacul de la casa lui Nancy Pelosi, filmat de camerele de supraveghere ale Poliției Capitoliului, dar nimeni nu era atent la monitoare

Atacul de la casa lui Nancy Pelosi, filmat de camerele de supraveghere ale Poliției Capitoliului, dar nimeni nu era atent la monitoare

În interiorul centrului de comandă al Poliției Capitoliului SUA, o mână de ofițeri își făceau treaba vineri dimineața devreme, trecând în revistă transmisiunile în direct de la cele 1.800 de camere de supraveghere ale departamentului folosite pentru a monitoriza complexul Capitoliului din apropiere, precum și unele puncte din afara acestuia. La un moment dat, pe un ecran care arăta o stradă întunecată aflată la aproape 5.000 de kilometri distanță, se văd luminile poliției, în fața casei președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, spun oficialii.

Mașini de poliție și ale FBI, în fața casei lui Nancy Pelosi, în San Francisco Foto EPA EFE

Vizionând înregistrări din minutele de dinaintea sosirii poliției din San Francisco, ofițerul a putut vedea un bărbat cu un ciocan, care spărgea un panou de sticlă și intra în locuința președintelui Camerei Deputaților, potrivit a trei persoane familiare cu modul în care Poliția Capitoliului a aflat despre spargere și care au fost informate sau au vizionat ele însele înregistrarea video, notează MSN.

Apelul la 911 și lupta din interiorul casei care a urmat au dus la acuzații de tentativă de omor asupra soțului președintelui Camerei Deputaților și de tentativă de răpire a președintelui Camerei Deputaților, care este al doilea în linia de succesiune la președinție. De asemenea, incidentul a scos în evidență imensitatea - și poate imposibilitatea - forțelor de ordine de a proteja cei 535 de membri ai Congresului într-o perioadă în care există un număr fără precedent de amenințări la adresa acestora.

Dacă Poliția Capitoliului avea de gând să oprească un atac la domiciliul unui membru al Congresului, probabil că avea cea mai bună șansă să o facă la Pelosi, potrivit mai multor actuali și foști oficiali din cadrul forțelor de ordine, dintre care mulți au vorbit cu The Washington Post sub rezerva anonimatului, deoarece spargerea rămâne în curs de investigare.

Poliția Capitoliului a instalat pentru prima dată camere de luat vederi în jurul casei lui Pelosi în urmă cu mai bine de opt ani; ea are un detașament de securitate non-stop; și timp de mai multe luni după atacurile din 6 ianuarie 2021, o mașină de poliție din San Francisco a stat în fața casei sale zi și noapte. Dar, la câteva ore după ce Pelosi a părăsit San Francisco săptămâna trecută și s-a întors în Washington, o mare parte din pază a plecat cu ea, iar ofițerii din Washington au încetat să mai monitorizeze în permanență fluxurile video din fața casei sale.

Securitatea țintită și lipsa unei supravegheri active cu normă întreagă - chiar și la locuința membrului Congresului cu cele mai multe amenințări cu moartea - reflectă cererile concurente cu care se confruntă agențiile locale și federale de aplicare a legii, precum și echilibrul pe care legislatorii, familiile lor și oficialii din domeniul securității au încercat să îl găsească în cei aproape doi ani de la atacul asupra Capitoliului.

Poliția Capitoliului a depus eforturi pentru a implementa peste 100 de îmbunătățiri de securitate recomandate de experți externi, inclusiv îmbunătățiri în ceea ce privește pregătirea ofițerilor, echipamentele, protocoalele și personalul. Dar, în același timp, departamentul s-a confruntat cu o creștere de zece ori a amenințărilor la adresa membrilor Congresului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...