Atacul din Germania: Un frate al suspectului tunisian îi cere acestuia să se prezinte la poliție

Atacul din Germania: Un frate al suspectului tunisian îi cere acestuia să se prezinte la poliție

Un frate al suspectului tunisian în atentatul cu camion comis asupra unui târg de Crăciun din Berlin i-a cerut acestuia joi să se predea poliției, într-un interviu pentru AFP.

"(...) Prezintă-te" la poliție "pentru ca familia să poată fi liniștită", i-a transmis Abdelkader Amri fratelui său, în fața locuinței familiei din Oueslatia, în centrul Tunisiei.

Dacă fratele meu este autorul atentatului, "îi spun: "tu nu ne onorezi, nu onorezi familia ta, nici oamenii din cartierul tău", a arătat Abdelkader Amri, înainte de a adăuga: "Dar sunt sigur că nu este el".

O brigadă antiteroristă i-a audiat miercuri pe părinții acestui tunisian căutat de poliție.

Tot joi, mama tunisianului suspectat de implicare în atacul de la târgul de Crăciun din Berlin a făcut apel la el să se predea autorităților germane, relatează agenția DPA.

''Dacă fiul meu s-a aflat în spatele atacului, îl voi renega'', a declarat Nour al-Huda, mama suspectului tunisian Anis Amri, într-un interviu în cotidianul al-Chourouk din Tunisia.

''Am vorbit cu el acum câteva zile. Mi-a trimis cadouri și bani'', a spus mama suspectului.

Potrivit DPA, poliția germană a întreprins joi o razie la un centru de refugiați din Germania unde se bănuia c-ar locui tunisianul, în vârstă de 24 de ani, căutat în legătură cu atacul de la Berlin, soldat cu 12 morți și 48 de răniți luni seara.

Circa 100 de oficiali, inclusiv unități speciale, au fost implicați în operațiunea din orașul Emmerich (vestul landului Renania de Nord-Westfalia), care a durat circa o oră.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel