Atacul din Germania: Un frate al suspectului tunisian îi cere acestuia să se prezinte la poliție

Atacul din Germania: Un frate al suspectului tunisian îi cere acestuia să se prezinte la poliție

Un frate al suspectului tunisian în atentatul cu camion comis asupra unui târg de Crăciun din Berlin i-a cerut acestuia joi să se predea poliției, într-un interviu pentru AFP.

"(...) Prezintă-te" la poliție "pentru ca familia să poată fi liniștită", i-a transmis Abdelkader Amri fratelui său, în fața locuinței familiei din Oueslatia, în centrul Tunisiei.

Dacă fratele meu este autorul atentatului, "îi spun: "tu nu ne onorezi, nu onorezi familia ta, nici oamenii din cartierul tău", a arătat Abdelkader Amri, înainte de a adăuga: "Dar sunt sigur că nu este el".

O brigadă antiteroristă i-a audiat miercuri pe părinții acestui tunisian căutat de poliție.

Tot joi, mama tunisianului suspectat de implicare în atacul de la târgul de Crăciun din Berlin a făcut apel la el să se predea autorităților germane, relatează agenția DPA.

''Dacă fiul meu s-a aflat în spatele atacului, îl voi renega'', a declarat Nour al-Huda, mama suspectului tunisian Anis Amri, într-un interviu în cotidianul al-Chourouk din Tunisia.

''Am vorbit cu el acum câteva zile. Mi-a trimis cadouri și bani'', a spus mama suspectului.

Potrivit DPA, poliția germană a întreprins joi o razie la un centru de refugiați din Germania unde se bănuia c-ar locui tunisianul, în vârstă de 24 de ani, căutat în legătură cu atacul de la Berlin, soldat cu 12 morți și 48 de răniți luni seara.

Circa 100 de oficiali, inclusiv unități speciale, au fost implicați în operațiunea din orașul Emmerich (vestul landului Renania de Nord-Westfalia), care a durat circa o oră.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…