„Atacul principal va fi cu sute de tancuri și vehicule”

„Atacul principal va fi cu sute de tancuri și vehicule”

Generalul Ben Hodges: Atacul principal va fi cu sute de tancuri și vehicule.

Ucraina mizează pe armamentul, antrenamentul şi informaţiile pe care le-a primit din partea Occidentului, combinate cu propria determinare pe câmpul de luptă, simţul tactic şi motivaţia de a alunga un invadator. De asemenea, ştie că s-ar putea să fie nevoită să arate progrese semnificative în timpul verii pentru a menţine acelaşi nivel de sprijin militar, financiar şi politic occidental şi pentru a avea într-o zi o şansă de a se recupera după pierderile şi distrugerile provocate de Moscova.

Moscova nu a recunoscut încă în mod oficial niciun câştig teritorial ucrainean. Luni, Ministerul rus al Apărării a repetat afirmaţiile obişnuite din ultima săptămână, potrivit cărora a respins încercările de ofensivă din regiunile Doneţk şi Zaporojie, şi a declarat că a lovit cu rachete cu rază lungă de acţiune locaţii de rezervă ale armatei ucrainene. Însă bloggeri militari ruşi spun că forţele ucrainene au cucerit de fapt Blahodatne, Neskucine şi Makarivka şi că avansează spre sud.

Unii analişti militari occidentali au declarat că este prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la contraofensivă, iar confruntările de până acum ar putea arăta că Ucraina încă testează apărarea rusă.

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, consideră că Ucraina încearcă ”o operaţiune tactică extraordinar de dificilă - un asalt frontal împotriva unor poziţii defensive pregătite, complicat şi mai mult de lipsa superiorităţii aeriene”, şi spune că atacurile iniţiale nu ar trebui suprainterpretate.

Generalul (r) Ben Hodges, fost comandant al forţelor americane în Europa, a declarat că atacul principal, atunci când va avea loc, va cuprinde câteva sute de tancuri şi vehicule de luptă pentru infanterie. ”Ofensiva a început în mod clar, dar nu cred că şi atacul principal”, a scris el într-un articol pentru Centrul pentru Analiza Politicilor Europene, cu sediul la Washington. ”Când vom vedea formaţiuni mari, blindate, alăturându-se asaltului, atunci cred că vom şti că atacul principal a început cu adevărat”, a subliniat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat