Atacuri aeriene în Ucraina. Moscova și Kievul prezintă două versiuni diferite

Atacuri aeriene în Ucraina. Moscova și Kievul prezintă două versiuni diferite

Atacurile cu rachete și drone efectuate joi dimineață împotriva Ucrainei au dus la distrugerea unor depozite de arme și muniții, susține Ministerul rus al Apărării. De cealaltă parte, Kievul afirmă că a doborât 29 din cele 30 de rachete lansate de ruși.

Atac cu rachete în Ucraina FOTO Profimedia

„Forţele armate ale Rusiei au atacat cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune lansate de pe mare şi din aer depozite cu arme şi echipamente de producţie străină şi rezervele inamicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în raportul său public zilnic despre evoluţia agresiunii militare din Ucraina.

"În urma atacurilor au fost distruse rezerve considerabile de arme şi muniţii ale armatei ucrainene şi a fost prevenită trimiterea de rezerve în zonele de luptă. Obiectivul atacurilor a fost atins. Toate ţintele fixate au fost distruse”, a comunicat Konaşenkov.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia a efectuat joi atacuri aeriene asupra regiunilor Odesa, Nikolaev şi capitalei Kiev. Forțele antiaeriene ale Ucrainei au doborât 29 din cele 30 de rachete de croazieră de diverse tipuri lansate de Rusia.

Atacul cu rachete de joi este al nouălea efectuat de Rusia luna aceasta adânc în interiorul teritoriului Ucrainei.

În aşteptarea contraofensivei armatei ucrainene pentru recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia, aceasta din urmă şi-a înmulţit atacurile asupra logisticii ucrainene în spatele liniei frontului. Sâmbătă, un atac rusesc cu drone sau rachete a provocat o explozie spectaculoasă în oraşul ucrainean Hmelniţki, unde se pare că a fost lovit un mare depozit de muniţii, relatează Agerpres , care citează agențiile de presă AFP și EFE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia