Atacuri cu drone la două rafinării din sudul Rusiei VIDEO

Atacuri cu drone la două rafinării din sudul Rusiei VIDEO

Două rafinării din regiunea Krasnodar, situată în sudul Rusiei, au fost atacate cu drone în noaptea de marți spre miercuri. Una dintre rafinării a luat foc, iar cealaltă a scăpat intactă, susțin autoritățile ruse.

Incendiu la la rafinăria Afipski FOTO Nexta/ Twitter

Un prim atac a vizat, în jurul orei 01.00 GMT, rafinăria Afipski, unde a izbucnit un incendiu ce a fost stins între timp.

Această rafinărie este situată la 80 de kilometri est de Novorosiisk, un port la Marea Neagră prin care tranzitează o parte importantă a producției de petrol a Rusiei.

Un alt atac a vizat rafinăria Ilski, situată la circa 70 de kilometri de Novorosiisk, relatează presa internațională, care îl citează pe guvernatorul regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratiev.

Atacurile asupra infrastructurii rusești s-au înmulțit în ultimele zile pe fondul mult așteptatei contraofensive a armatei ucrainene. Moscova acuză armata ucraineană de lansarea acestor atacuri, dar Kievul respinge această acuzație și le pune fie pe seama unei orechestrări din partea Rusiei, fie pe seama unor actori locali nemulțumiți de regimul din țara lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...