Atacuri în apropierea României. Insula Șerpilor, vizată cu bombe aeriene: Podul Zatoka, atacat cu o dronă maritimă de suprafață VIDEO

Atacuri în apropierea României. Insula Șerpilor, vizată cu bombe aeriene: Podul Zatoka, atacat cu o dronă maritimă de suprafață VIDEO

Rusia a lansat patru bombe aeriene spre Insula Șerpilor, situată la circa 45 de kilometri de țărmurile României. În plus, podul rutier și feroviar de peste Portița Nistrului, care asigură legătura între sudul Basarabiei (astăzi parte a sud-vestului Ucrainei) și restul Ucrainei, a fost lovit cu o dronă maritimă de suprafață.

FOTO Google Maps

Potrivit șefului administrației militare regionale Odessa, Maksim Marcenko, rușii au lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă patru bombe aeriene spre Insula Șerpilor.

De asemenea, rușii au tras trei rachete de tip Onyx spre zona de coastă a regiunii Odessa. Aceste rachete au fost lansate din sistemul Bastion din Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014.

Oficialul ucrainean a făcut apel la populație să nu comenteze şi să nu publice nimic referitor la consecințele acestor atacuri. „Sper că toți înțeleg acest lucru, așa că rog pe toată lumea să se abțină de la a comenta anumite momente care apar pe rețelele de socializare”, a scris Marcenko pe Telegram.

Potrivit Comandamentului Operațional Sud al Forțelor Armate ale Ucrainei, aceste atacuri au vizat obiective de infrastructură, în scopul de a provoca panică în zona de frontieră cu Republica Moldova.

De altfel, cel mai important obiectiv de infrastructură din regiune vizat de un atac un noaptea de vineri spre sâmbătă a fost așa-numitul pod Zatoka, o stațiune balneară de pe malul drept al Portiței Nistrului cunoscută ca Bugaz în România interbelică.

Podul Zatoka a fost zguduit vineri seara de o explozie provocată de o dronă maritimă de suprafață.

„Conform unor informații din presa ucraineană, drona kamikaze de suprafață a fost lansată din Marea Neagră. Stâlpii podului au fost deteriorați”, scrie publicația rusă Mash pe canalul său de Telegram.

În opinia analistului H.I. Sutton, atacul a fost executat cu o dronă kamikaze de suprafață, similară cu cele folosite de ucraineni împotriva portului din Sevastopol.

„Este o nouă dezvoltare majoră. Nu se știa că Rusia ar avea aceste tipuri de drone sau că ar gândi în acești termeni. Chiar dacă atacul a produs pagube limitate (după cum s-a raportat), este o nouă amenințare majoră pentru Ucraina”, scrie Sutton pe Twitter.

Rusia a mai atacat podul Zatoka, anul trecut, cu rachete ghidate, dar nu a reușit să-l doboare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina