Atacurile rușilor cu rachete s-au împuținat, susțin forțele aeriene ucrainene

Atacurile rușilor cu rachete s-au împuținat, susțin forțele aeriene ucrainene

Forţele aeriene ucrainene au transmis că atacurile lansate de forțele ruse cu rachete s-au împuținat, relatează CNN.

Sistem rusesc de rachete TOS-1A Solntsepek FOTO Profimedia

Un purtător de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iurii Ihnat, a afirmat, luni, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev: „Acum vedem un fel de acalmie, nu se întâmplă mare lucru”.

Ihnat a menționat însă că au continuat „bombardamentele și atacurile asupra orașelor de pe linia frontului cu rachete de artilerie și sisteme antiaeriene S-300. Inamicul lansează acest tip de rachete pe o traiectorie balistică”.

În plus, acesta a mai adăugat că, sâmbătă, a avut loc un bombardament asupra unei regiuni centrale din Ucraina cu „bombardiere TU-22M3″ și „au fost lansate mai multe rachete X-22″.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a declarat că „în decursul ultimei săptămâni nu am văzut utilizarea rachetelor de croazieră sau a dronelor Shahed. Inamicul nu poate lansa în mod constant atacuri masive cu rachete din cauza lipsei de arme”.

Mai mult decât atât, acesta susține că forțele ruse nu mai dispun de rachete balistice și de croazieră.

Lipsa armelor inamicului implică atât rachetele Iskander, cât și rachetele X-555 și X-101, dar mai ales rachetele de tip Kalibr. În octombrie, au fost folosite până la 15 rachete de tip Kalibr. Această armă nu poate fi fabricată și pusă în funcțiune rapid”, a adăugat Ihnat.

El a menționat că trupele ucrainene au distrus peste 330 de drone kamikaze și că „în total, inamicul a lansat peste 400 de drone iraniene în Ucraina”, din sud, est și nord.

Ihnat a mai mărturisit și că apărarea antiaeriană a Ucrainei s-a îmbunătățit după sosirea unor sisteme occidentale avansate.

Sistemele antiaeriene de rachete NASAMS protejează deja cerul ucrainean. Aceasta este o veste foarte bună pentru noi. Sistemele NASAMS se alătură singurului IRIS-T, care protejează sudul țării”, a afirmat Ihnat.

Apărarea antiaeriană ucraineană va fi întărită de sistemele americane Avenger. Avenger-urile furnizate de partenerii noștri americani au propriul radar, pot opera efectiv opt rachete Stinger deodată la baza lor, sunt extrem de mobile”, a mai adăugat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro