Atena protestează pe lângă Serbia, după prăbuşirea în nordul Greciei a unui avion ucrainean încărcat cu 11 tone de armament, destinat Bangladeshului

Atena protestează pe lângă Serbia, după prăbuşirea în nordul Greciei a unui avion ucrainean încărcat cu 11 tone de armament, destinat Bangladeshului

Ambasadorul Greciei la Belgrad urmea să prezinte „un protest imediar” Serbiei, pe care o acuză că nu a informat suficient de înainte Atena cu privire la natura periculoasă a încărcăturii avionului, precizează acest oficial.

Opt membri ai echipajului ucrainean al avionului au murit în urma prăbuşirii aeronavei cargo de tip Antonov 12 (An-12), sâmbătă seara, în nordul Greciei.

Avionul transporta armament destinat Bangladeshului.

Avionul de tip An-12, o aeronavă de transport cu patru motoare, din epoca sovietică, aparţinând unei conmpanii ucrainene, transporta aproximativ 11 tone de armament.

Un fotograf AFP a văzut, din aer, epava An-12, dispersată într-un perimetru vast.

Locutorii din zona respectivă au primit interdicţia de a se duce pe câmp, în apropierea locului dramei, până când autorităţile vor evacua epava şi muniţia care nu a explodat la impact.

Experţi în explozivi acţionau luni la locul prăbuşirii, în vederea unei decontaminări a zonei, care să redevină accesibilă locuitorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...