Atentat la Ankara: Statul Islamic, suspectul nr.1, potrivit premierului Davutoglu

Atentat la Ankara: Statul Islamic, suspectul nr.1, potrivit premierului Davutoglu

Autoritățile turce consideră gruparea jihadistă Statul Islamic ca fiind suspectul numărul unu în cazul dublului atentat sinucigaș comis sâmbătă la Ankara și care s-a soldat cu cel puțin 97 de morți, a declarat luni premierul turc Ahmet Davutoglu, potrivit AFP.

'Având în vedere modul în care a fost comis acest atac, considerăm investigațiile asupra Daech (acronimul arab al Statului Islamic) ca fiind prioritatea noastră', a afirmat șeful guvernului de la Ankara în cadrul unui interviu acordat canalului de informații NTV.

Premierul turc a precizat în același timp că alegerile legislative din Turcia, programate pentru 1 noiembrie, vor avea loc la data stabilită, în pofida acestui atentat. 'Oricare ar fi circumstanțele, alegerile vor avea loc', a declarat Davutoglu în același interviu.
Două explozii succesive s-au produs sâmbătă în apropierea gării centrale din Ankara , fiind vorba de un dublu atentat sinucigaș, cel mai sângeros comis vreodată în Turcia, ultimul bilanț indicând 97 de morți și 507 răniți. Atentatul a vizat o manifestație organizată de sindicate, partide și ONG-uri apropiate cauzei kurde, pentru a denunța reluarea confruntărilor dintre forțele de securitate turce și rebelii kurzi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

3 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia