Atentat la Manchester: Poliția publică fotografii ale autorului atacului în încercarea de a reconstitui parcursul acestuia

Atentat la Manchester: Poliția publică fotografii ale autorului atacului în încercarea de a reconstitui parcursul acestuia

Poliția britanică a publicat sâmbătă seara două fotografii ale lui Salman Abedi surprins de o cameră de supraveghere în noaptea atentatului comis la Manchester, lansând un apel la martori pentru a reconstitui parcursul acestuia în zilele de dinaintea atacului, transmite AFP.

Într-un comunicat comun al poliției și serviciului antiterorism, anchetatorii cer publicului să comunice orice informație cu privire la mișcările atentatorului sinucigaș de după 18 mai, data "întoarcerii sale în Regatul Unit".

O sursă apropiată familiei a indicat pentru AFP că Abedi se afla în Libia cu patru zile înaintea atentatului. Poliția germană a semnalat faptul că acesta a făcut la acel moment o escală la Dusseldorf (vest).

Abedi, 22 de ani, a închiriat un apartament în centrul orașului Manchester, de unde a plecat spre locul comiterii atentatului. Respectivul apartament interesează în mod special anchetatorii: ei cred că "acesta poate fi locul unde a fost asamblat dispozitivul" exploziv utilizat în atac, conform comisarului Ian Hopkins și șefului antiterorism, Neil Basu.

Un număr de 14 percheziții sunt în curs, au indicat investigatorii, iar 11 persoane au fost reținute.

Ei pretind că au stabilit identitatea atentatorului kamikaze "în două ore". În timpul anchetei, care implică o mie de persoane, forțele de securitate au adunat "informații interesante despre Abedi, anturajul său, banii, locurile vizitate, modul cum a fost fabricat dispozitivul exploziv și complotul mai larg" din jurul atacului.

Atentatul sinucigaș comis luni seară de teroristul kamikaze Salman Adebi la Manchester Arena s-a soldat cu 22 de morți și 116 răniți, dintre care mai mulți copii și adolescenți.

Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Tatăl și un frate al lui Abedi au fost arestați în Libia.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...