Atentat la Nisa: Un motociclist ar fi încercat să oprească, din mers, camionul care circula pe Promenadă (martor)

Atentat la Nisa: Un motociclist ar fi încercat să oprească, din mers, camionul care circula pe Promenadă (martor)

Un motociclist a încercat să oprească, din mers, camionul care a intrat în mulțime joi seara în cursul atentatului de la Nisa, străduindu-se să deschidă portiera vehiculului ce circula cu viteză redusă pe Promenade des Anglais, dar a căzut, potrivit relatărilor jurnalistului german Richard Gutjahr, citat de AFP.

* LIVE UPDATE Atentat la Nisa: Un camion a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței | 84 de morți și 18 răniți în stare critică, șoferul a fost împușcat

''Eram în balcon la un hotel cu vedere spre Promenade des Anglais și am văzut oameni care mergeau să sărbătorească 14 Iulie, apoi dintr-odată un camion s-a îndreptat în direcția mulțimii'', a povestit pentru AFP Gutjahr, contactat telefonic din Berlin.

''El conducea foarte încet, ceea ce era surprinzător'', a adăugat jurnalistul independent. ''După el s-a luat un motociclist, care circula în spatele lui și care a încercat să-l depășească și chiar să deschidă portiera dinspre partea șoferului camionului'', a explicat Gutjahr, care a făcut o înregistrare video cu smartphone-ul său, utilizată de canalul public german ARD. ''Motociclistul a căzut însă sub roțile camionului'', a explicat jurnalistul german.

''Am văzut, de asemenea, doi polițiști care trăgeau asupra camionului'', a precizat martorul. ''Și, în acel moment, șoferul camionului început să circule cu viteză și a intrat în zigzag în mulțime. Apoi, timp de 15-20 de secunde s-au auzit tirurile mai multor arme'', a continuat el, precizând că scena la care el a fost martor a durat în total ''60 de secunde, nu mai mult''. El a adăugat că a coborât apoi în stradă, unde a văzut cum oamenii erau cuprinși de panică și că 12 corpuri neînsuflețite zăceau pe pământ.

''Era un haos absolut'', ''oamenii urlau'', a declarat un jurnalist pentru AFP, Robert Hollawy, care asista la festivități. ''Am văzut oameni loviți și fragmente zburând peste tot'', a povestit el.

Cel puțin 84 de persoane au fost ucise în acest nou atentat sângeros în Franța. Cel puțin doi copii sunt morți și alți peste 50 sunt spitalizați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro