Atentat la Sankt-Petersburg: Trump îl asigură pe Putin de "susținerea totală" a Washingtonului (Casa Albă)

Atentat la Sankt-Petersburg: Trump îl asigură pe Putin de "susținerea totală" a Washingtonului (Casa Albă)

Președintele american, Donald Trump, l-a asigurat pe omologul său rus, Vladimir Putin, de "susținerea totală" a Washingtonului în răspunsul pe care îl va da Moscova atentatului de la metroul din Sankt Petersburg, a anunțat luni seara Casa Albă, transmit AFP și EFE.

În cursul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, Trump a prezentat "cele mai profunde condoleanțe" și a condamnat atentatul care a costat viața a 11 persoane.

"Trump a oferit sprijinul deplin al guvernului Statelor Unite pentru a răspunde la atac și a-i aduce pe vinovați în fața justiției", a arătat Casa Albă.

"Președintele Trump și președintele Putin au convenit că terorismul trebuie să fie definitiv și rapid învins", a indicat într-un comunicat sursa menționată. Atentatul cu bombă a avut loc luni între două dintre stațiile de metrou cele mai aglomerate din Sankt-Petersburg, cu puțin înainte de ora locală 15,00 (12,00 GMT), într-o zi în care se reluau cursurile școlare după vacanța de primăvară din Rusia.

Putin a declarat că ipoteza principală este un atentat terorist și că sunt căutate spre a fi arestate două persoane pentru presupusa plasare de dispozitive explozive în metrou.

Comitetul Național Antiterorist rus a ridicat luni noaptea la 11 cifra morților și a precizat că sunt 45 de răniți spitalizați, dintre care 13 în stare gravă.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”