Atentat la Tel Aviv. O mașină a intrat în mulțime. Mesajul Hamas: „Sângele copiilor noștri nu este ieftin” VIDEO

Atentat la Tel Aviv. O mașină a intrat în mulțime. Mesajul Hamas: „Sângele copiilor noștri nu este ieftin” VIDEO

Un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni la Tel Aviv, într-un presupus atac care are loc în contextul violențelor din tabăra de refugiați din Jenin, în cadrul cărora forțele israeliene au ucis zece palestinieni și au rănit cel puțin 100.

UPDATE Conform Reuters, cel puţin şase persoane au fost rănite în atentatul de la Tel Aviv. Forţele de ordine israeliene au semnalat că atacatorul, despre care se crede că ar fi un palestinian din Cisiordania, ar fi folosit şi o armă albă, autorităţile israeliene calificând incidentul drept un atentat terorist.

Știrea inițială

Cel puțin șapte oameni au fost răniți în presupusul atac cu mașină din Tel Aviv , iar autorul atacului a fost ucis, scrie BBC .

Șapte persoane au fost rănite în atac, dintre care trei sunt în stare gravă, a declarat poliția israeliană în cea mai recentă actualizare. Ofițerii au confirmat că suspectul conducea un vehicul care călătorea de la sud la nord pe strada Pinchas Rosen din Tel Aviv, când "a intrat în pietonii care stăteau în centrul comercial și a ieșit din vehicul pentru a înjunghia civili cu un obiect ascuțit".

Serviciul de ambulanță din Tel Aviv a informat că cinci persoane au fost rănite de o mașină, dar nu a confirmat natura incidentului.

Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat pentru Radio Armata Israeliană că șoferul care a intrat cu mașina în mulțime la Tel Aviv a fost „neutralizat” la fața locului de către un civil care a intervenit pentru prim ajutor, relatează agenția Reuters, potrivit BBC.

Printre victimele atacului se află o femeie de 46 de ani cu „multiple leziuni sistemice”, două persoane în stare moderată și o persoană în stare ușoară.

Gruparea islamistă Hamas a transmis că atacul „eroic” din Tel Aviv face parte dintr-un „răspuns natural la masacrul continuu al poporului nostru și o legitimă autoapărare împotriva încălcării de către ocupația [israeliană] a tuturor normelor umane”. „Ocupantul trebuie să se pregătească să își numere morții și răniții, pentru că sângele copiilor noștri nu este ieftin”, se mai arată în mesajul Hamas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană