Atentate la Bruxelles: Autoritățile au identificat până acum 24 dintre persoanele ucise; 101 persoane rămân încă spitalizate

Atentate la Bruxelles: Autoritățile au identificat până acum 24 dintre persoanele ucise; 101 persoane rămân încă spitalizate

Medicii legiști au identificat până acum 24 dintre persoanele ucise în dublul atentat de marți din Bruxelles, în timp ce 101 persoane sunt încă spitalizate, au informat sâmbătă autoritățile belgiene, relatează EFE.

În atentatele de la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles și la stația de metrou Maelbeek, aflată la câteva sute de metri de instituțiile europene, și-au pierdut viața cel puțin 31 de oameni și 300 au fost răniți, potrivit unui bilanț încă provizoriu.

Deocamdată au fost identificate oficial 24 dintre persoanele ucise, a anunțat purtătorul de cuvânt al procuraturii din Bruxelles, Ine Van Wymersch, citat de agenția Belga. Dintre răniți, 101 se află încă în spitale, 23 dintre ei fiind la terapie intensivă. Dintre cele 101 persoane spitalizate, 32 au suferit arsuri grave și se află în secții speciale de arși, potrivit unui purtător de cuvânt din Ministerul Sănătății Publice.

Agenția France Presse menționează că, dintre cei 24 de morți identificați, 11 sunt cetățeni străini, printre care americani, un chinez și un francez. Departamentul de Stat al SUA a anunțat moartea a doi cetățeni americani, dar nu se cunoaște soarta altor câțiva.

Ministerul Afacerilor Externe din Olanda a identificat trei cetățeni ai acestei țări care au pierit în atacurile de marți din Bruxelles, un frate și-o soră care locuiau în SUA și o femeie originară din Liberia, refugiată în Olanda și unde obținuse cetățenie olandeză.

Autoritățile de la Roma au anunțat decesul unui cetățean italian, ucis la metrou, iar Londra a confirmat decesul unui cetățean britanic. Și Parisul a anunțat moartea unui cetățean francez, iar poliția germană a anunțat că un cetățean german originar din Aix-la-Chapelle a murit în explozia de pe aeroport. Printre cei decedați se mai numără un cetățean spaniol care avea și cetățenie italiană și germană, o peruancă și o marocancă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...