Atentate la Paris: Poliția a ratat de 13 ori să-i demaște pe viitorii autori ai atacurilor (raport)

Serviciile de poliție au comis erori și nu au sesizat ocazia de a-i demasca pe viitorii autori ai atentatelor de la Paris din 13 noiembrie de cel puțin 13 ori înainte ca aceștia să treacă la acțiune, potrivit raportului final al Comitetul permanent pentru controlul forțelor de poliție (Comitetul P) din Belgia, citat vineri de publicația De Tijd, care l-a consultat, informează postul RTL.

După atentatele din 13 septembrie, soldate cu aproximativ 130 de morți, Comitetul P a anchetat datele pe care serviciile de poliție belgiene le cunoșteau despre autorii lor. Raportul final este de acum terminat, potrivit cotidianului flamand care i-a dezvăluit conținutul sâmbătă. Din acestea rezultă că datele telefonice deținute de poliție din februarie 2015 demonstrează faptul că Salah Abdeslam — autorul moral al atentatelor de la Paris, capturat în luna martie în cursul unei ample operațiuni desfășurate de poliția belgiană în suburbia Molenbeek, din Bruxelles — avusese contacte cu persoane suspectate de terorism. Dar aceste date nu au fost utilizate din lipsă de personal.

De asemenea, în martie anul trecut, Spania întrebase serviciile belgiene despre o călătorie a lui Brahim Abdeslam—fratele lui Salah Abdeslam—, dar răspunsul belgian nu i-a parvenit decât după atentate. Informații despre atentatorul sinucigaș Bilal Hadhi au rămas de asemenea neexploatate timp de șase luni tot din lipsă de anchetatori.

În fine, informații secrete despre atacuri în Europa de Vest sub conducerea lui Abdelhamid Abaaoud au fost păstrate mult timp de parchetul federal.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!