Atentate/Paris: Salah Abdeslam la Palatul Justiției pentru primul interogatoriu

Salah Abdeslam, singurul militant încă în viață al comandourilor ce au comis atentatele din 13 noiembrie de la Paris, a sosit vineri dimineață la Palatul Justiției din Paris unde urmează să fie interogat pentru prima oară în Franța de către magistrați în antiterorism, relatează AFP, citând o sursă apropiată dosarului.

Abdeslam, suspectul-cheie în acest dosar, a sosit la Palatul Justiției cu puțin timp înainte de ora locală 07:15 (05:15 GMT), sub o supraveghere maximă, într-un convoi care l-a transportat de la închisoarea Fleury-Mérogis — cea mai mare din Europa, situată la sud de Paris, unde este încarcerat la izolare.

Convoiul său a fost escortat de GIGN, unitatea de elită a jandarmeriei franceze, și de un elicopter.

Tânărul radicalizat, cel mai căutat fugar în Europa până la arestarea sa la 18 martie la Bruxelles, se așteaptă să fie audiat pe durata întregii zile de către magistrați în antiterorism, care l-au pus sub acuzare — în special pentru asasinate teroriste — la 27 aprilie, când a fost extrădat de Belgia în Franța. Alte audieri urmează să aibă loc mai târziu.

Arestat în Belgia la Molenbeek, cartierul său, după mai mult de patru luni de căutări, Salah Abdeslam este singurul protagonist direct al atentatelor din 13 noiembrie aflat în mâinile justiției franceze.

În seara zilei atentatelor și chiar înainte, el apare ca o figură centrală printre membrii comandourilor ce au comis atacurile din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morți și sute de răniți.

Abdeslam este cel care i-a adus pe cei trei atentatori sinucigași la Stade de France, iar apoi a fugit să se ascundă în Belgia. Înaintea atacurilor, el a fost cel care a închiriat vehicule și ascunzători la Paris. În lunile care au precedat atentatele din capitala Franței, Abdeslam a efectuat numeroase călătorii pentru a convoca membrii rețelei în toată Europa, inclusiv pe Najim Laachraoui, suspectat că a pregătit dispozitivele explozive utilizate în atentatele de la 13 noiembrie. Acesta s-a aruncat în aer în timpul atentatelor din 22 martie, soldate cu 32 de morți la Bruxelles.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

3 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

4 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios