Atenţionare de călătorie: restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj, miercuri, în Ungaria

Atenţionare de călătorie: restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj, miercuri, în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria că Ministerul Construcţiilor şi Transportului a informat despre restricţiile de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone) pentru miercuri, 15 martie.

Restricții de trafic pentru camioane în Ungaria pe 15 martie FOTO Shutterstock

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, transportul umanitar sau de animale vii, bunuri perisabile, combustibil şi alte bunuri de primă necesitate nu se supune acestor restricţii. Mai multe informaţii cu privire la restricţia circulaţiei camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la adresa: https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 şi Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria +36305356912, Consulatului General al României la Szeged +36306777980 şi Consulatului General al României la Gyula +36306357181.MAE recomandă consultarea paginilor web: http://budapesta.mae.ro, http://szeged.mae.ro, http://gyula.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Restricții de circulație în pasajul rutier subteran „Piaţa Presei Libere”

Brigada Rutieră din București va restricționa accesul în pasajul rutier subteran „Piața Presei Libere”, de marţi ora 23.00 până miercuri la ora 04.00, în vederea executăriii unei lucrări de reabilitare a sistemului de iluminat public.

În cadrul reviziei tehnice se va verifica funcționarea a circa 275 aparate de iluminat public și se vor remedia eventualele defecțiuni constatate.

„În această seară (14.03.2023) începând cu ora 23.00 și până mâine (15.03.2023), la ora 04.00, Compania Municipală Iluminat Public București SRL va executa lucrări de reabilitare a sistemului de iluminat public din Pasajul rutier subteran „Piața Presei Libere”. În acest interval, Brigada Rutieră București va restricționa accesul în pasajul rutier, circulația autovehiculelor spre Arcul de Triumf, Bd. Mărăști și Bd. Expoziției fiind în continuare posibilă prin tranzitarea supraterană a zonei Piața Presei Libere”, precizează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pe Facebook .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?