ATLASSIB: Șoferul autocarului implicat în accidentul din Italia a evitat să se producă o tragedie

Șoferul român a evitat să se producă o tragedie sâmbătă, când un șofer italian de la Protecția Civilă a intrat într-o depășire, izbind autocarul românesc, provocând un accident soldat cu opt răniți, din care numai o persoană mai este în prezent internată în spital, potrivit unui comunicat al companiei ATLASSIB remis luni AGERPRES.

"Numai prezența de spirit și experiența șoferului a făcut ca răsturnarea autocarului să se producă lin, evitând o tragedie și limitând la minim numărul persoanelor rănite. În interval de o oră, reprezentanții ATLASSIB din Italia au asigurat un alt autocar, care a preluat călătorii apți pentru continuarea călătoriei spre România. De asemenea, împreună cu membrii misiunii diplomatice a României în Italia, au acordat asistență necesară celor 8 persoane rănite, care au fost transportate la spital, pentru investigații medicale. La acest moment, o singură persoană a rămas internată în spitalul din Udine, celelalte fiind externate la scurt timp după prezentarea la Serviciul de primiri urgente a spitalelor italiene", a declarat Daniel Micu, directorul general al ATLASSIB.

Autocarul ATLASSIB circula sâmbătă, pe banda 1 a autostrăzii, când a fost depășit pe partea stângă, de un autovehicul de teren (Land Rover) al Protecției Civile din Italia. "În timpul depășirii, șoferul autovehiculului de teren a pierdut controlul volanului și a izbit autocarul ATLASSIB, mai întâi în cala 3 (dovada fiind urma de cauciuc lăsată pe caroseria autocarului), apoi în apropierea roții stânga față. Autocarul cu remorcă a intrat mai întâi în balans, după care a părăsit carosabilul, rupând parapetul de protecție din partea dreaptă a sensului de deplasare și răsturnându-se", se mai arată în comunicatul companiei ATLASSIB.

Opt români au fost răniți într-un accident rutier în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona localității Porpetto, Italia, în care a fost implicat un autocar cu 37 de cetățeni români la bord, a anunțat, pentru AGERPRES, Ministerul Afacerilor Externe, Consulatul General al României la Trieste fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări.

AGERPRES / (AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV