„Atlasul economic al României” a fost lansat oficial de ministerul de resort

„Atlasul economic al României” a fost lansat oficial de ministerul de resort

„Am lansat astăzi Atlasul Economic al României, un instrument extrem de util pentru investitorii români şi străini care vor să dezvolte afaceri în ţara noastră. Este vorba mai exact despre o platformă unde vor fi încărcate informaţii economice şi sociale relevante pentru a fi configurată o imagine cât mai clară asupra oportunităţilor de investiţii într-o regiune sau alta pe teritoriul României.

Datele ce se vor regăsi pe această harta economică a României vor servi, printre altele, şi la construcţia unei strategii de dezvoltare, în funcţie de polii de competitivitate identificaţi prin acest nou sistem electronic”, a spus ministrul economiei Florin Spătaru, la conferinţa de închidere Proiectului “Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7”.

În cadrul proiectului “Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7”, autoritatea centrală a elaborat Documentul de Politică Industrială ce reflectă preocupările referitoare la revitalizarea, consolidarea şi diversificarea bazei industriale a României prin creşterea competitivităţii sale, prin îmbunătăţirea capacităţii de inovare la nivelul întreprinderilor, utilizarea eficientă a resurselor naturale disponibile şi o specializare inteligentă, care să conducă la realizarea de produse industriale cu valoare adăugată mare.

“Există o preocupare reală în rândul companiilor care fie vor să-şi extindă activitatea, fie vor să investească în noi afaceri în România. În aceste condiţii, este nevoie de o adresare directă către aceşti investitori care au nevoie de o imagine clară asupra unei strategii de dezvoltare economică de ţară. Consider că prin instrumentele realizate în cadrul proiectului contribuim la construcţia unei imagini transparente şi corecte pentru investitori şi autorităţi deopotrivă”, a adăugat ministrul Spătaru.

Proiectul “Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă – SIPOCA 7 şi are un buget de 9.816.257,52 lei, fiind implementat în perioada 10.08.2016 – 09.08.2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...