Atletism: IAAF menține suspendarea atleților ruși (TASS)

Atletism: IAAF menține suspendarea atleților ruși (TASS)

Federația internațională de atletism (IAAF) a menținut suspendarea Federației ruse de atletism (ARAF), ceea ce i-ar putea costa pe atleții ruși participarea la Jocurile Olimpice de la Rio, a anunțat vineri pentru agenția de presă TASS secretarul general al ARAF, Mihail Butov.

''Pot să confirm, suspendarea este menținută'', a declarat el, refuzând alte comentarii, în timp ce Consiliul IAAF s-a reunit la Viena pentru a decide ridicarea sau nu a interdicției de participare a atleților ruși, acuzați că au beneficiat de un sistem de dopaj organizat, la competițiile internaționale.

Atleții ruși nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio după menținerea, vineri, a suspendării Federației ruse de atletism (ARAF) de către Federația internațională de atletism (IAAF), a anunțat Ministerul rus al Sporturilor.

''Rezultatul votului membrilor consiliului IAAF a creat o situație fără precedent: atleții ruși nu vor putea să participe la cea de-a XXXI-a ediție a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio'', a indicat ministerul într-un comunicat, declarându-se ''foarte dezamăgit'' de această decizie a IAAF.
Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a asigurat vineri că Rusia ''va reacționa'' la această decizie, ''așteptată'', din partea Federației internaționale de atletism de a menține suspendarea atleților ruși.

În același timp, campioana olimpică la săritura cu prăjina, Elena Isinbaeva, a anunțat că se va adresa justiției.

"Este o încălcare a drepturilor omului. Nu pot să tac, voi lua măsuri. Mă voi adresa unei curți a drepturilor omului", a afirmat Isinbaeva, fără să precizeze cărui tribunal se va adresa.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu