Atletism: Mihai Donisan - Sunt foarte fericit că plec, nu mă așteptam să mai prind aceste Jocuri Olimpice

Atletism: Mihai Donisan - Sunt foarte fericit că plec, nu mă așteptam să mai prind aceste Jocuri Olimpice

Săritorul în înălțime Mihai Donisan, depistat pozitiv cu meldoium dar reinclus de COSR în lotul României după ce a fost găsit nevinovat de Agenția Mondială Antidoping (WADA), a declarat duminică dimineață că este foarte fericit că pleacă la Rio de Janeiro deoarece nu se aștepta să mai participe la această ediție a Jocurilor Olimpice.

"Nu mă așteptam să mai prind aceste Jocuri Olimpice. Săptămâna asta am aflat că sunt nevinovat și am prins echipa. Sunt foarte fericit că plec și că am trecut peste această perioadă dificilă. Sunt bucuros pentru că sunt nevinovat. Acum o să mă concentrez doar pe calificări și finala la săritura în înălțime. Cu siguranță m-au afectat toate aceste lucruri, dar am reușit să trec peste. Am avut lângă mine oameni care m-au susținut și nu s-au dat nicio secundă înapoi. Eu nu mi-am întrerupt deloc pregătirea, am avut încredere că se va rezolva toată această problemă și așa a fost", a spus Donisan pe Aeroportul Henri Coandă.

Sportivul susține că atletismul românesc se poate întoarce cu două medalii de la Rio de Janeiro. În ceea ce îl privește, Donisan a afirmat că la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 s-a luat medalie cu 2,29 metri, o săritură care îi este accesibilă. "La atletism nu se știe niciodată dinainte. Putem să luăm chiar două medalii la Rio. Avem probe la care suntem mai buni, probe la care suntem mai slabi, dar în competiție nu se știe niciodată. Și vremea poate influența foarte mult. La mine cel puțin, fiind o probă tehnică, nu se știe niciodată cine va câștiga. La Londra s-a luat medalie la săritura în înălțime cu 2,29 metri, locul doi și trei. Iar pentru mine 2,29 este o performanță accesibilă, nu este cine știe ce, ca să fiu sincer. Am noroc că plec cu trei săptămâni înainte de competiție, am timp să mă acomodez și cu vremea și cu fusul orar", a adăugat Mihai Donisan.

Primii sportivi din Echipa Olimpică a României au plecat duminică dimineață , de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, la Rio de Janeiro, pentru Jocurile Olimpice de vară, care se vor desfășura în perioada 5-21 august.

Cei 13 sportivi și 2 rezerve care au plecat în Brazilia duminică sunt componenți ai loturilor de box, judo, scrimă, atletism și natație: Mihai Nistor (box, cat. + 91 kg); Daniel Natea (judo, cat. +100 kg); Mircea Alexandru Croitoru (judo, cat. +100 kg, partener de antrenament); Mălina Călugăreanu (floretă individual), Tiberiu Dolniceanu (sabie individual), Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu (toate trei spadă individual și echipe); Loredana Dinu (rezervă — spadă echipe); Mihai Donisan (săritura în înălțime), Robert Glință (înot, 100 metri spate), Norbert Trandafir (înot, 50 m liber, ștafetă 4x100 m liber), Marius Radu (înot, 100 m liber, ștafetă 4x100 m liber), Alin Coste (înot, ștafetă 4x100 m liber), Daniel Macovei (înot, ștafetă 4x100 m liber).

Echipa Olimpică a României se va deplasa în zece etape la Rio de Janeiro, următoarele grupuri urmând să plece în zilele de 27 iulie, 29 iulie, 1 și 2 august, 4 august, 6, 7, 8 și 12 august.

România va fi reprezentată la Rio un lot de 97 de sportivi și 7 rezerve, la 15 discipline, cele mai mari loturi fiind cele de la atletism (23 sportivi) și canotaj (18).

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…