Atletism: Săritorul în înălțime Mihai Donisan nu mai este suspendat provizoriu

Atletism: Săritorul în înălțime Mihai Donisan nu mai este suspendat provizoriu

Atletul român Mihai Donisan nu mai este suspendat pentru testul pozitiv la Meldonium, conform unei decizii a Agenției Naționale Antidoping.

Decizia nr. 4/02.06.2016 a Agenției naționale antidoping precizează: "Revocarea, la cererea sportivului, a suspendării provizorii impusă acestuia prin notificarea nr. 352/12.05.2016 și însușită în data de 16.05.2016, dată la care a început să-i curgă suspendarea provizorie.În situația în care se determină ulterior, pe baza rezultatelor studiilor de excreție, că a utilizat substanța la data de 1 ianuarie 2016 sau ulterior, (i) toate rezultatele obținute în perioada în care suspendarea provizorie este revocată ar putea fi anulate și premiile ar putea fi retrase și (ii) perioada de suspendare impusă în final va începe cel mai probabil la data deciziei (luând în calcul perioada de suspendare deja efectuată)''.

''Decizia se comunică sportivului Donisan Mihai, Clubului Sportiv Dinamo București, Clubului Sportiv Rapid București, la care acesta este legitimat, Federației Române de Atletism, Ministerului Tineretului și Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Federației Internaționale de Atletism, precum și Agenției Mondiale Anti-Doping", se arată în încheierea deciziei, semnată de Ioan Dobrescu, președintele Comisiei de audiere a sportivilor.

Săritorul în înălțime concurează chiar miercuri seara la o competiție în Olanda, la Grad Prix-ul de la Zoetermeer, după cum a confirmat pentru AGERPRES antrenorul acestuia Sorin Matei, iar vineri Consiliul Federației Române de Atletism va decide și în legătură cu prezența sportivului la Balcaniada din zilele de 25 și 26 iunie, de la Pitești, a anunțat secretarul general al FRA, Ion Buliga.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor Teodor Ciobanu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși