Atletism: Un pocnet de pistolet de start i-a afectat auzul primului ministru belgian

Atletism: Un pocnet de pistolet de start i-a afectat auzul primului ministru belgian

Premierul belgian Charles Michel a suferit o ''surditate parțială'' duminică, după un pocnet de pistolet tras de sora regelui Belgiei la startul unei curse de alergare, a anunțat purtătorul său de cuvânt.

Charles Michel a fost nevoit ''să renunțe la o activitate publică în Parlament'' marți dimineață pentru a face un examen medical, a explicat pentru AFP Frederic Cauderlier.

Primul ministru și-a reluat totuși agenda ''în mod normal'' marți după-amiază, a precizat purtătorul de cuvânt, după ce a renunțat la unele angajamente din motive medicale.

Charles Michel se afla în dreapta prințesei Astrid când aceasta a marcat, la ora locală 10,00, cu un pistolet specific, startul cursei de 20 km de la Bruxelles, care a reunit circa 40.000 de participanți.

Fotografiile oficiale îl arată pe primul ministru belgian făcând o grimasă în momentul startului.

Pocnetul a avut un efect ''foarte deranjant'' pentru el, a precizat Frederic Cauderlier, care evocă drept o consecință imediată ''o surditate parțială'' și ''un țiuit'' în ureche. Purtătorul de cuvânt a refuzat să dea mai multe detalii despre starea de sănătate a primului ministru ''pentru a păstra intimitatea acestuia''.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina