Atletism: Usain Bolt, învingător în reuniunea de la Ostrava

Atletism: Usain Bolt, învingător în reuniunea de la Ostrava

Sprinterul jamaican Usain Bolt a înregistrat vineri prima sa victorie din acest sezon în Europa, impunându-se în proba de 100 m din cadrul reuniunii atletice de la Ostrava (Cehia), etapă a circuitului IAAF Word Challenge, cu un timp foarte bun, 9sec.98/100.

Bolt i-a devansat cu această ocazie pe Ramon Gittens din Barbados, clasat pe locul secund în 10sec.21/100, și pe iranianul Hassan Taftiani, ocupantul poziției a treia, în 10sec.25/100.

În urmă cu o săptămână, Usain Bolt alergase în prima sa cursă din acest sezon, în Insulele Cayman, unde nu a reușit să coboare sub 10 secunde pe suta de metri, fiind cronometrat în 10sec.05/100.

Ulterior, antrenorul său, Glen Milles, a anunțat că Bolt se confruntă cu probleme la ischio-gambieri și urmează un tratament la Munchen, sub supravegherea reputatului medic german Hans-Wilhem Muller-Wohlfahrt.

Sosirea lui Bolt la Praga, în cursul zilei de miercuri, și conferința sa de presă plină de optimism, au risipit dubiile legate de participarea jamaicanului la reuniunea de la Ostrava.

Usain Bolt se pregătește pentru ultima sa participare olimpică, în această vară la Rio de Janeiro, unde speră să cucerească din nou medaliile de aur la 100 m, 200 m și 4x100 m, așa cum a făcut-o și la precedentele ediții ale JO, de la Beijing (2008) și Londra (2012).

Principalul său adversar la olimpiada braziliană se anunță americanul Justin Gatlin, care a câștigat miercuri cursa de 100 m de la Beijing în 9sec.94/100.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?