Atletism: Usain Bolt recunoaşte că a fost tentat de o revenire înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Atletism: Usain Bolt recunoaşte că a fost tentat de o revenire înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Jamaicanul Usain Bolt, fostul ''rege'' al sprintului mondial, care are în palmares titluri de campion olimpic, nu are în vedere revenirea în atletism pe viitor, însă recunoaşte că a fost tentat să facă acest lucru înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, informează agenţia DPA.

Bolt şi-a încheiat cariera pe pistă în 2017, retrăgându-se la vârsta de 31 ani, după o serie de leziuni musculare, dintre care una care i-a perturbat ceea ce trebuia să fie ultima sa cursă, la Campionatele Mondiale de la Londra.

Deşi nu a fost finalul glorios la care spera, Bolt a părăsit lumea atletismului în calitate de deţinător al recordurilor mondiale de la 100 m, 200 m şi 4x100 m, iar performanţele sale pe pistă i-au adus 11 titluri de campion mondial, pe lângă cele opt medalii olimpice de aur.

În august 2018, Bolt a încercat să înceapă o nouă carieră în fotbalul profesionist, antrenându-se alături de echipa australiană Central Coast Mariners, care a decis în final să nu îi ofere un contract jamaicanului. El a renunţat la acest vis câteva luni mai târziu, însă gândul unei reveniri în atletism i-a trecut prin minte mai târziu, în 2019, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Totuşi, antrenorul său l-a îndemnat pe Bolt să reziste acestei tentaţii, refuzându-le astfel iubitorilor sportului o altă oportunitate de a-l vedea pe legendarul sprinter în acţiunile la Jocurile Olimpice.

Întrebat dacă mai are în vedere o revenire, la vârsta de 35 ani, Bolt a declarat pentru BBC Sport: "Este prea târziu. Dacă aş fi revenit, aş fi făcut-o pentru această Olimpiadă (de la Tokyo)".

"Când i-am spus antrenorului meu că vreau să mă retrag, el şi mi-a spus: 'Când te retragi, acesta este finalul. Nu mai faci turnee de revenire, nimic. Asigură-te, aşadar, că eşti gata să te retragi'. Imi amintesc că m-am dus la el în 2019 şi i-am spus: 'Ce părere ai de o revenire pentru Jocurile Olimpice?'. El s-a uitat la mine şi mi-a răspuns: 'Nici măcar să nu începi'. Deci, dacă antrenorul meu nu este de acord, nu o voi face, pentru că am încredere în el. Iar dacă el a spus nu, atunci este nu, deşi am această mâncărime", a conchis Usain Bolt.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu