Atletism: Usain Bolt, selecționat pentru Jocurile Olimpice de la Rio

Atletism: Usain Bolt, selecționat pentru Jocurile Olimpice de la Rio

Sprinterul Usain Bolt, sextuplu campion olimpic, figurează între atleții jamaicani selecționați pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

În ediția sa de vineri, Gleaner, un cotidian din Kingston, anunță că Usain Bolt face parte din grupul celor patru atleți selecționați pentru probele de 100 și 200 m, listă care urmează să fie dezvăluită luni de Federația jamaicană de atletism. Ținând cont de faptul că fiecare țară are dreptul să alinieze trei atleți într-o disciplină, o ultimă alegere va trebui fi făcută înaintea debutului Jocurilor de la Rio, pe 5 august.

În weekend-ul trecut, Usain Bolt a fost nevoit să renunțe la selecțiile olimpice jamaicane, din cauza unei întinderi musculare la o coapsă. El nu a putut astfel disputa finala probei de 100 m și nu s-a aliniat nici la startul celei de 200 m.

Beneficiind de o scutire medicală, Bolt rămâne în cursă pentru calificarea olimpică. El a realizat deja un timp de referință la 100 m (9sec88/100 pe 11 iunie). În schimb, el speră să participe la reuniunea de la Londra din 22 iulie în proba de 200 m, pe care anul acesta nu a alergat-o încă.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria