Atrocitățile la care își supuneau rivalii fii lui El Chapo: tortură prin electrocutare și dați de vii la tigri

Atrocitățile la care își supuneau rivalii fii lui El Chapo: tortură prin electrocutare și dați de vii la tigri

Fiii celebrului lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman și asociații lor din cartel au folosit tirbușoane, moduri de electrocutoare și ardei iute pentru a-și tortura rivalii. Unele dintre victimele lor ar fi fost date ca hrană la tigrii, indiferent că erau vii sau moarte, potrivit unui act de acuzare publicat recent de Departamentul de Justiție al SUA.

Joaquin El Chapo Guzman Foto EPA EFE

Cei trei fii ai lui Guzman, Ovidio Guzmán López , Jesús Alfredo Guzmán Salazar și Iván Archivaldo Guzmán Sálazar, cunoscuți sub numele de Chapitos — sau micii Chapos — se numără printre cei 28 de membri ai cartelului Sinaloa inculpați în cadrul unei investigații masive privind traficul de fentanil, dezvăluită presei săptămâna trecută, notează CBS News.

Departamentul de Justiție i-a acuzat pe membrii cartelului că au condus „cea mai mare, cea mai violentă și cea mai prolifică operațiune de trafic de fentanil din lume”. În document sunt detaliate până și metodele brutale de tortură și execuții folosite de cartel pentru a-și extinde puterea și a intimida inamicii.

Potrivit actului de acuzare, nu numai traficanții de droguri rivali și membri din propriul cartel care colaborau cu facțiuni livrare au fost vizați, dar până și ofițeri de poliție s-au numărat printre cei interogați de Chapitos la ferma din Navolato, Sinaloa, deținută de Iván Archivaldo Guzmán Sálazar.

„Odată ce informațiile erau obținute de la acești prizonieri, de obicei prin tortură, acești indivizi erau uciși — fie de către Chapitos înșiși, fie la indicațiile lor — iar cadavrele erau aruncate în zonă. Multe dintre aceste victime au fost împușcate, altele au fost date, moarte sau vii, ca hrană la tigri” aparținând lui Ivan și Alfredo, se arată în rechizitoriu.

Într-o altă descriere înfiorătoare, procurorii federali au susținut că doi dintre fiii lui El Chapo au fost implicați în capturarea și uciderea a doi ofițeri federali mexicani în 2017. Unul dintre ofițeri a fost interogat și ucis, în timp ce celălalt a fost torturat în fața fiilor lui El Chapo de către asasinii plătiți ai cartelului, cunoscuți sub numele de „Ninis”.

Atenție! Următorul paragraf conține detalii care vă pot perturba starea emoțională.

„Timp de aproximativ două ore, Ninis au torturat victima 5 introducând un tirbușon în mușchii victimei 5, smulgându-l apoi și punându-i chili fierbinți în rănile deschise și în nas” înainte de a fi împușcat mortal de Iván Archivaldo Guzmán Sálazar, se afirmă în rechizitoriu. Victima și colegul său ucis au fost apoi aruncați lângă un motel de pe o autostradă din apropierea fermei, au declarat procurorii federali.

Actul de acuzare mai susține că fiii lui El Chapo au folosit electrocutarea și turnarea de apă peste fața victimei acoperite cu un prosop pentru a-i tortura pe membrii cartelurilor de droguri rivale, precum și pe asociații care refuzau să plătească datoriile. Oficialii federali susțin că Chapito au testat puterea fentanilului pe care l-ar produceau pe prizonierii lor.

Dintre cei trei Chapito acuzați, doar Ovidio Guzmán López a fost capturat. Acesta a fost arestat în ianuarie în capitala Sinaloa, Culiacan.

„Moartea și distrugerea sunt esențiale pentru întreaga lor operațiune”, a declarat vineri șefa anti-drog, Anne Milgram, numindu-i pe Chapitos și rețeaua globală pe care o operează „o rețea care alimentează violența și moartea de ambele părți ale frontierei”.

El Chapo, fondatorul cartelului Sinaloa, ispășește o pedeapsă pe viață într-o închisoare de maximă securitate din Colorado, după ce a fost condamnat în 2019 pentru acuzații care includ trafic de droguri, spălare de bani și infracțiuni legate de arme.

În ianuarie, El Chapo a trimis un mesaj „SOS” președintelui mexican Andres Manuel Lopez Obrador, susținând că a fost supus la „chinuri psihologice” în închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...