Au calculat greșit? Rusia și-a inundat propriile poziții!

Au calculat greșit? Rusia și-a inundat propriile poziții!

Ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar, a declarat, miercuri, că ocupanţii ruşi vor fi nevoiţi în curând să ia "decizii serioase", din cauza evenimentelor de pe front.

Potrivit acesteia, citată de Rador, nici măcar ruşii nu se aşteptau la actualele consecinţe ale aruncării în aer a hidrocentralei de la Nova Kahovka, iar Forţele Armate ale Ucrainei au intrat în ofensivă în zona Bahmut. Maliar crede că ruşii nu au calculat consecinţele exploziei de la Centrala Hidroelectrică Kahovka, aşa că poziţiile sunt acum inundate. În opinia oficialului de la Kiev, invadatorii din regiunea Herson nu mai controlează situaţia de pe malul stâng al Niprului.

"Vor trebui chiar să-şi schimbe locaţia. Pentru că şi teritoriile unităţilor lor militare sunt inundate. Sunt probleme cu zonele minate, pentru că aceste mine au început să plutească şi situaţia este absolut incontrolabilă", a explicat viceministrul ucrainean al apărării.

Anterior, Maliar a anunţat că forţele ucrainene au trecut de la "apărare la ofensivă" în zona oraşului Bahmut.

Potrivit acesteia, în ultimele 24 de ore, armata Ucrainei a avansat între 200 şi 1.100 de metri în diferite secţiuni ale acestui sector al frontului estic.

Ocupantul rus a plănut de mult timp aruncarea în aer a barajului de la Nova Kahovka

Totodată, Maliar a declarat că aruncarea în aer a Centralei Hidroelectrice Kahovka (regiunea Herson) este încă un instrument al războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Potrivit oficialului, distrugerea hidrocentralei a fost planificată din timp de către ruşi, care aşteptau momentul "cel mai oportun" pentru a comite o catastrofă.

"Într-adevăr, momentul (aruncării în aer a hidrocentralei - n.r.) nu a fost ales întâmplător. Pe de o parte, s-au pregătit pentru asta de mult timp, fiindcă există toate semnele că nu a fost o decizie spontană. Pe de altă parte, aşteptau momentul oportun", a remarcat Maliar.

Oficialul a menţionat că distrugerea hidrocentralei nu este altceva decât o componentă a războiului Federaţiei Ruse. "Adică oricum ar trebui analizat în sens militar. Pentru că este unul dintre instrumentele războiului. Aşa văd ei acest lucru, într-un mod atât de sălbatic", a adăugat ministrul adjunct al apărării de la Kiev. Comentând motivele pentru ocupanţii ruşi au decis să explodeze hidrocentrala de la Nova Kahovka, Hanna Maliar a sugerat că, cel mai probabil, "invadatorii vor să împiedice Forţele Armate ale Ucrainei să facă ceea ce plănuiesc".

"Dar, deocamdată, vedem că situaţia este tocmai inversă. Iar ruşii au făcut de fapt mai mult rău propriilor forţe armate, zonelor lor fortificate şi poziţiile lor militare. În principiu, cel mai mult a suferit teritoriul aflat acum sub controlul agresorului" - a declarat Maliar. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...