Au făcut carieră în Italia/Surorile gemene Laura și Beatrice Puiu vor susține un recital la două piane la Ateneul Român

Au făcut carieră în Italia/Surorile gemene Laura și Beatrice Puiu vor susține un recital la două piane la Ateneul Român

Au făcut carieră în Italia. Surorile gemene Laura și Beatrice Puiu vor susține un recital de pian la București. Surorile gemene Laura și Beatrice Puiu constituie unul dintre cele mai importante duo-uri pianistice existente în panorama artistică muzicală internațională.
Steinway Ensemble ș̦i Steinway Artists, născute la Bucureș̦ti, încep studiul pianului la vârsta de cinci ani la Liceul de Artă “G. Enescu” din București și cântă împreună din totdeauna. Li se acordă o Bursă de Studiu la Concursul Internațional din Stresa, obținând diploma de absolvire ca pianiste soliste la Conservatorul “G. Verdi” din Milano și diploma de absolvire Master în formația de duo pianistic cu calificativul “briliant” la Academia Pianistică Internațională din Imola. Li se acordă titlul de Doctor în Muzică, absolvind doctoratul la Univesitatea Națională de Muzică din București cu Teze dedicate duo-ului de pian.
Premiate la numeroase Concursuri naționale și internaționale, efectuează înregistrări pentru Radio și Televiziunea română, italiană, cehă, poloneză, japoneză, din San Marino. Colaborează în mod stabil cu artiști și muzicieni de renume internațional precum Fazil Say, Piotr Lachert, Katia și Marielle Labèque, care le invită la Festivalul “Pianoscope” din Beauvais-Paris.
Laura și Beatrice Puiu au o intensă activitate concertistică internațională, invitate fiind de prestigioase Filarmonici și cântând în Săli de Concert și Teatre în toată Europa, Orient și Țările Nordice. Repertoriul lor cuprinde lucrări începând de la Bach, extinzându-se la autorii de avangardă și jazz.
Sunt preocupate atât în căutarea, extinderea, promovarea repertoriului de duo pianistic, cât și prin proprii creații și adaptări la 2 piane și 4 mâini.
Din 2008, cu SferMusic, Asociația Culturală Internațională de Muzică și Artă no profit, pe care o înființează în Italia, dezvoltă și implementeză cunoașterea muzicii clasice și a culturii prin Proiecte muzicale și artistice originale.
Mai multe informații puteți obține accesând:
Festival “Eutopia”
SĂPTĂMÂNA INTERNAȚIONALĂ A MUZICII NOI
32 ediție 2023
data: Luni 22 mai 2023
ora: 19:00
location: ATENEUL ROMÂN
RECITAL LA 2 PIANE
susținut de pianistele: PUIU PIANO DUO - Laura & Beatrice Puiu
Titlu eveniment: “CALEIDOSCOP CONTEMPORAN”
PROGRAM:
COREA Chick: ​Contest
LACHERT Piotr: ​19^ Sonata
DEDIU Dan: Sonata pentru 2 piane
SAY Fazil (arr. Puiu): ​Black Earth
SINIGAGLIA Thomas: ​Ephemeroptera
GLASS Philip: ​​Four Mouvements for 2 pianos


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...