Au fost decernate Premiile Pulitzer pentru acest an

Au fost decernate Premiile Pulitzer pentru acest an

Jurnalistii Associated Press au câștigat Premiul Pulitzer pentru filmarea conflictului din Ucraina. Rezultatele au fost anunțate online luni de către organizatori.

Foto: Arhiva Adevărul

Comitetul de organizare a festivităților de decernare a Premiilor Pulitzer a decis să acorde un premiu special anual cu nominalizarea „Pentru serviciul în slujba societății”, jurnaliștilor de la agenția Associated Press pentru acoperirea conflictului din Ucraina, inclusiv prin materiale foto și video. Rezultatele au fost anunțate online luni de către organizatori (Columbia University).

Jurnaliștii de la Associated Press au primit și premiul la categoria „Fotografie pentru știri de ultimă oră”. Juriul a remarcat în special munca lor la Mariupol.

The New York Times a câștigat Premiul Pulitzer pentru Jurnalism Internațional pentru serialul său despre conflictul din Ucraina.

Wall Street Journal a câștigat Premiul pentru Investigație pentru o serie de povești despre modul în care oficialii federali din Statele Unite s-au îmbogățit investind în companii strâns legate de departamentele lor.

Washington Post a câștigat Premiul Național de Știri pentru acoperirea deciziei Curții Supreme a SUA privind legile avortului.

Los Angeles Times a câștigat premiul Breaking News pentru o serie de povești despre o înregistrare a unei conversații telefonice între membrii Consiliului Local din Los Angeles, în timpul căreia aceștia au folosit un limbaj rasist și au vorbit disprețuitor de colegii lor. În urma unei investigații jurnalistice, doi dintre participanții la conversație au fost nevoiți să demisioneze. Fotografa de la Los Angeles Times, Christina House, a câștigat și premiul Genre Photography pentru fotografia ei cu o femeie însărcinată de 22 de ani, fără adăpost, care trăiește pe străzile de la Hollywood.

AL.com, cu sediul în Alabama, a câștigat premiul Local News pentru raportarea abuzurilor poliției din orașul Brookside. Premiul pentru cea mai bună rubrică a revenit jurnalistului aceluiași portal, Kyle Whitemire, pentru materialul său despre modul în care participarea la Războiul civil al SUA din 1861-1865 de partea Confederației afectează încă viața de zi cu zi a locuitorilor din Alabama.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”