„Au fost şi victime colaterale, că s-au băgat unii, să-i despartă”/Bătaie între mai mulți polițiști la cheful de ziua de naștere a unui coleg

„Au fost şi victime colaterale, că s-au băgat unii, să-i despartă”/Bătaie între mai mulți polițiști la cheful de ziua de naștere a unui coleg

Mai mulţi poliţişti din Bihor care au participat la o petrecere de zi de naștere, la sfârşitul săptămânii trecute, s-au luat la bătaie în timpul chefului.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 2 aprilie, în comuna Cărpinet, unde şeful de post din Pietroasa, Raul Rotar, şi-a serbat ziua de naştere într-o sală de evenimente.

A fost o petrecere cu lăutari şi peste 150 de invitaţi, poliţişti din zonă, dar şi mai mulţi primari, viceprimari, consilieri locali şi oameni de afaceri.

Scandalul a început în jurul orei 3, pe terasa sălii de evenimente, şi ar fi fost declanşat de un schimb de replici între Viorel Iga, ajutorul şefului de Post din Lazuri de Beiuş, şi Călin Peti, un poliţist de la Postul Rieni, potrivit surselor ziarului ebihoreanul.ro .

În dispută a intervenit şi fratele lui Viorel Iga, Sergiu, ajutor şef de Post din Rieni.

Altercația a degenerat într-o încăierare, în care bătăuşii şi-au împărţit pumni şi picioare, făcând şi victime colaterale printre alţi petrecăreţi sosiţi să-i despartă.

Ads
"S-au înjurat, apoi s-au luat la bătaie"
„S-a întâmplat afară, în faţa sălii, s-au înjurat, apoi s-au luat la bătaie. Au fost rănite mai multe persoane, cât de grav, nu ştiu, însă din câte spune lumea i-ar fi despărţit în final şeful Poliţiei Ştei, Rafael Tonca”, a declarat, pentru BIHOREANUL, unul dintre petrecăreţi.

Printre martori ar fi fost și primarul comunei Cărpinet, Petru Curta, invitat și el la petrecere, însă acesta neagă.

„Nu am fost de faţă, trebuia să ajung în Suceava a doua zi, am plecat pe la miezul nopţii. Din auzite, doar, am aflat că au fost şi victime colaterale, că s-au băgat unii, să-i despartă. Mai multe nu ştiu”.

Niciuna dintre victime nu a reclamat agresiunea, însă cazul a ajuns în atenția conducerii Inspectoratului de Poliție Bihor, deoarece bătăuşii au încălcat Statutul poliţistului, care îi obligă la un comportament decent şi în afara programului, pentru a nu „compromite prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte”, după cum susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„Șeful Inspectoratului a dispus, de urgență, efectuarea de verificări, prin Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale în consecință”, a declarat comisarul șef Alina Fărcuţa.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro