Au intrat cu mitralierele și au început să tragă: exercițiu „spontan” la o școală din Rusia. „Dacă sărea copilul de la etaj?” VIDEO

Au intrat cu mitralierele și au început să tragă: exercițiu „spontan” la o școală din Rusia. „Dacă sărea copilul de la etaj?” VIDEO

Elevii de la o șoală publică din Gelendzhik, Rusia, au fost terorizați la propriu miercuri de ofițerii Gărzii Naționale care au intrat cu mitralierele în instituția de învățământ și au tras mai multe focuri de armă în tavan, simulând un exercițiu de luare de ostatici, relatează publicația independentă Meduza .

Ofițeri ai Gărzii Naționale iau ostatici în curtea unei școli din Rusia Foto: captură de ecran

Au intrat oameni cu mitraliere, au început să tragă, copiii s-au speriat, au plâns, profesorii au fost în stare de șoc! Ce se întâmpla dacă cineva sărea de la etajul doi sau avea o criză de epilepsie? Cine era responsabil pentru asta? <...> Știu sigur că unul dintre părinți a mers să scrie o declarație la parchet. Plănuiesc să scriu și eu mâine Comisiei de anchetă”, a scris Zinaida Yakovidi, (mama unui elev) într-o comentariu lăsat pe pagina de Telegram al primarului din Gelendzhik, Alexei Bogodistov, scrie publicația rusească 93.ru .

Zinaida a adăugat că doar conducerea școlii a fost avertizată despre un eveniment în care elevii trebuiau evacuați,nu și despre „sechestrarea” lor. Ea a adăugat că nu este împotriva exercițiilor în rândul elevilor, dar aceștia ar trebui să fie informați în prealabil și învățați cum să reacționeze.

După ce femeia a făcut apel la departamentul local de educație, oficialii au răspuns: „Totul ar trebui să fie spontan, astfel încât toată lumea să învețe cum să se comporte în astfel de situații. Sau vrei ca copilul tău să fie împușcat?”.

În comentariile de pe canalul Telegram al lui Bogodistov, și alți oameni au fost deranjați de situație și s-au întrebat cum rămâne cu „psihicul copiilor” și ce s-ar fi întâmplat dacă în apropiere ar fi fost un adult cu o armă pe care să o dețină legal, și să fi intrat în școală. De asemenea, oamenii s-au întrebat și ce s-ar întâmpla dacă data viitoare, într-o situație reală, copiii ar crede că acela este un exercițiu. Totuși nu toată lumea a reacționat negativ, unii internauți au spus că și copiii lor au participat la un astfel exercițiu și că ar fi fost foarte interesant pentru ei.

Filmarea care arată cum ofițeri ai Gărzii Naționale, în echipament complet și cu mitraliere, dau busna în curtea școlii a fost publicată pe canalul YouTube a postului TV GLN News, deținut de administrația orașului, dar ulterior a fost șters, conform Kavkaz. Realii .

Potrivit sursei citate, profesorii nu știau despre măsurile acest exercițiu, a declarat unul dintre elevii școlii.

"Profesorul ne-a arătat ce panică a început după aceea în chat-ul profesorilor. Toată lumea a scris că ei nu știau nimic despre asta", a spus elevul.

Primarul a spus totuși că va analiza situația. „Nu este un moment bun pentru spontaneitate”, a remarcat el.

Autoritățile orașului Gelendzhik susțin că au informat școala despre exercițiul care urma să aibă loc. „Profesorii fuseseră instruiți. Studenții au fost anunțați prin interfon că acesta este un exercițiu”, a insistat un reprezentant municipal.

Evenimente similare în mai multe școli din Rusia

De altfel un exercițiu similar a avut loc pe 29 septembrie la un colegiu agricol din regiunea Nijni Novgorod. Atunci când administrația colegiului a început exercițiul, fără să le spună elevilor, care erau încuiați în sălile de clasă, aceștia au început să le trimită mesaje prietenilor spunându-le că are loc atac terorist la școala lor.

Iar la școala din satul Privolnaia, districtul Kanevski, regiunea Krasnodar,Rusia, un luptător Wagner PMC a fost invitat la o oră de clasă la clasa a treia ca „oaspete de onoare”. Pe site-ul școlii apăruse o postare, conform căreia, mercenarul le-a spus copiilor despre „rolul important” pe care Wagner PMC îl joacă în Donbass și le-a arătat premiile pe care le are. Postarea a fost ulterior eliminată.

Iar în Kuban, Krasnodar, elevii au participat la ceremonia de înmormântare a militarilor uciși în Ucraina chiar în timpul orelor.

Editorii revistei Kavkaz.Realii au raportat de asemenea că elevii de liceu de la școala nr. 6 Baksan din Kabardino-Balkaria au fost forțați să facă un sondaj despre „credințele lor, viziunea asupra lumii, trăsăturile de caracter”. Adolescenții au fost întrebați dacă consideră nazismul „o modalitate inacceptabilă de a atinge vreun scop” și dacă „atacurile împotriva oficialilor de aplicare a legii în timpul acțiunilor în masă” li se par inacceptabile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...