Au luat țeapă? Liviu Avram dezvăluie ce va face Iohannis! Declarația președintelui pare să-l confirme!

Au luat țeapă? Liviu Avram dezvăluie ce va face Iohannis! Declarația președintelui pare să-l confirme!

Au luat țeapă? Liviu Avram dezvăluie ce va face Iohannis! Declarația președintelui pare să-l confirme! „Dacă președintele trimite iar o scrisorică în care îi spune limpede ministrului că cererea sa nu întrunește condițiile LEGALE (nu de oportunitate) de revocare, așa cum scrie de altminteri și în avizul CSM, cred că nu încalcă decizia Curții Constituționale.”, scrie jurnalistul pe Facebook.

Postarea lui Liviu Avram:

„La prima vedere, despre decizia de azi a CCR

Curtea Constituțională minte crunt, prin omisiune, în comunicatul prin care a stabilit că există conflict între președinte și ministrul Justiției. Au judecat ca și cum președintele a contestat doar OPORTUNITATEA revocării, nu și LEGALITATEA ei. Or adresa de refuz al revocării înșiră pe 2 pagini motive de nelegalitate a cererii ministrului, și abia în ultima frază scrie că aceasta nu e oportună.

Dar are președintele dreptul să judece legalitatea revocării? Da, o spune chiar CCR: „Preşedintele României, în temeiul prevederilor art.94 lit.c) din Constituţie, nu are o putere discreţionară proprie în cadrul procedurii de revocare, ci o putere de verificare a regularităţii acesteia. Rezultă că prerogativa Preşedintelui României de a revoca procurorul din funcţia de conducere se circumscrie exclusiv unui control de regularitate şi legalitate a procedurii. Astfel, Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei”.

Dacă președintele trimite iar o scrisorică în care îi spune limpede ministrului că cererea sa nu întrunește condițiile LEGALE (nu de oportunitate) de revocare, așa cum scrie de altminteri și în avizul CSM, cred că nu încalcă decizia Curții Constituționale.”

Declarația de azi a președintelui Iohannis:

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce va face în cazul în care Curtea Constituţională (CCR) decide că există un conflict Guvern-Preşedinte în privinţa revocării şefei DNA, el răspunzând că va aştepta motivaţia, o va citi şi va acţiona în consecinţă.

„Indiferent ce va decide Curtea, voi aştepta decizia, voi aştepta motivaţia, voi citi şi voi acţiona în consecinţă”, a afirmat Klaus Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”