Audierea bărbatului acuzat de uciderea fostului premier nipon Shinzo Abe, anulată după descoperirea unui obiect

Audierea bărbatului acuzat de uciderea fostului premier nipon Shinzo Abe, anulată după descoperirea unui obiect

Audierea preliminară în procesul bărbatului acuzat de uciderea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe a fost anulată luni în Japonia după descoperirea unui obiect suspect la tribunal, au informat media locale, consultate de AFP.

Ucigașul lui Shinzo Abe, imobilizat. FOTO AFP

Luni după-amiază, Tetsuya Yamagami urma să compară luni în faţa tribunalului din Nara în această primă etapă a procesului său pentru uciderea fostului lider nipon în iulie anul trecut, împuşcat în plină stradă în timpul unui eveniment de campanie electorală, însă audierea a fost anulată, potrivit Agerpres.

„Rucsac neidentificat", găsit la tribunal

Instanța din vestul Japoniei nu a fost în măsură să confirme imediat informaţiile canalului public de televiziune NHK şi ale altor media nipone, potrivit cărora locul a fost evacuat după ceea ce părea a fi „un rucsac neidentificat" a ajuns la tribunal.

Riscă pedeapsa cu moartea

Inculpat în ianuarie pentru „omucidere şi încălcarea legii" asupra controlului armelor, Yamagami (42 de ani) riscă pedeapsa cu moartea dacă va fi găsit vinovat.

Yamagami îl acuza pe fostul prim-ministru că are legături strânse cu Biserica Unificării , supranumită „secta Moon" şi care i-ar fi dus familia la ruină.

La începutul lui 2023, Tetsuya Yamagami a fost declarat apt pentru a fi judecat, în urma unei îndelungate expertize psihiatrice.

Fostul premier Shinzo Abe, cea mai cunoscută personalitate politică niponă atât în ţara sa cât şi în străinătate, bătuse recordul de longevitate în funcţia de prim-ministru în exerciţiu în Japonia: mai mult de opt ani şi jumătate în 2006-2007 şi 2012-2020.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat