AUDIO Declarații INCENDIARE ale șefei DNA despre protocoale! Morar a MINȚIT!

AUDIO Declarații INCENDIARE ale șefei DNA despre protocoale! Morar a MINȚIT!

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat în direct la  Europa FM că protocolul de cooperate a DNA cu SRI s-a aplicat și atunci când Daniel Morar a condus DNA.

„Cu aprobarea dlui Morar, protocolul a fost multiplicat și toti procurorii din subordine au primit copii. Exista dovezi scrise că acest protocol s-a aplicat, iar Daniel Morar, în calitate de procuror general, nu a denunțat niciodată acest protocol, ca fiind ilegal” – a declarat Kovesi.

Procurorul șef al DNA a explicat că, atunci când a fost întocmit protocolul cu SRI, s-a constituit un grup de lucru, din care au făcut parte procurori din mai multe structuri. „A fost, inițial, întocmit un proiect de protocol, s-au făcut observații și modificări pe marginea lui. Apoi, cu aprobarea lui Daniel Morar, acest protocol a fost multiplicat și mii de magistrați l-au aplicat ani de zile. Nimeni, nici Daniel Morar, nu a denunțat că ar fi fost ceva ilegal în acest protocol.”

„Cu dl Morar am avut mai multe convorbiri telefonice, era firesc, nu doresc să intru în polemică cu dânsul, sunt convinsă că a vrut să lămurească într-un anumit fel lucrurile, au trecut șase ani de la momentul la care dumnealui nu a mai deținut funcția de procuror șef al DNA și probabil sunt detalii pe care dumnealui nu și le mai amintește exact.”, a declarat în urmă cu câteva minute în urmă la  Europa F M șefa DNA.

DNA ar fi vrut comunicare directă cu SRI, nu prin PÎCCJ

- Singura observație pe care a făcut-o DNA la momentul încheierii protocolului nu au vizat legalitatea protocolului, ci DNA dorea un protocol direct cu SRI, iar comunicarea cu SRI să nu se facă prin procurorul general, ci în mod direct. 

Morar, procuror general din 2012, ar fi putut dispune denunțarea protocolului cu SRI

- Cred că trebuie să spun că atunci când mi-a încetat mandatul de procuror general, dl Morar a fost delegat în funcția de conducerea a Ministerului Public și a exercitat atribuțiile de procuror general din octombrie 2012, deci dacă acest protocol ar fi avut dispoziții în contradicție cu legea, ar fi dispus denunțarea acestui protocol. 

- Acest protocol era secret față de terțe persoane, nu față de procurorii din DNA și din Ministerul Public. S-a constituit un grup de lucru, a elaborat un proiect de protocol, care a fost distribuit tuturor structurilor de Parchet. În 2009, lucrau cam 2.500 de procurori în România, toți au citit protocolul, au făcut observații scrise, unele au fost inserate în protocol. Acest protocol a fost aplicat de mii de magistrați. Nimeni nu a făcut observații că nu ar fi legal. 

- EXISTAU TREI PROTOCOALE ANTERIOARE CU SRI.

Kovesi: „Ofițerii SRI au făcut doar activități tehnice, prevăzute de lege”

„Practic, părțile cooperează potrivit prevederilor legale” – a spus Kovesi. „Nu există noțiunea de echipă mixtă. Sunt termeni diferiți, cu acțiuni diferite. Ofițerii SRI nu făceau activități în cadrul dosarului penal, ci doar activități tehnice, prevăzute de lege. Ofițerii SRI nu administrau probe, nu audiau martori.”

- Revenim cu amănunte


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”