AUDIO Germania făcută mat de Rusia?/Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

AUDIO Germania făcută mat de Rusia?/Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

Bild: Mai multe indicii spun că înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Crimeei este autentică.
Ziarul notează că, în Germania, conturile X care au distribuit înregistrarea au fost blocate.

Publicarea în presa rusă a unei înregistrări a unei presupuse conversații între personalul militar german de rang înalt despre planurile de a ataca Podul Crimeei a devenit o „surpriză neplăcută” pentru Forțele Armate Germane (Bundeswehr), scrie ziarul Bild .

După cum notează publicația, „multe sugerează că înregistrarea este autentică, chiar dacă Bundeswehr nu a confirmat încă oficial autenticitatea”. Bild a indicat că Bundeswehr „a încercat să limiteze pagubele” – conturile de pe X (fostul Twitter) care au distribuit înregistrarea au fost blocate în Germania.

Ziarul a menționat că încă nu se știe cum și cine - serviciile speciale ruse sau partenerul lor - au reușit să intercepteze conversația armatei germane. Bild a remarcat că unul dintre participanți se afla într-un hotel din Singapore, așa că este posibil să fi vorbit pe o conexiune nesecurizată sau camera lui să fi fost deranjată.

Ofițerii de rang înalt ale Bundeswehr au discutat despre posibilitatea de a ataca Podul Crimeei, inclusiv cu rachete de croazieră Taurus, după cum reiese dintr- o transcriere a conversației publicată de redactorul șef al canalului de televiziune Russia Today, Margarita Simonyan.

Potrivit lui Simonyan, conversația a avut loc pe 19 februarie între inspectorul forțelor aeriene germane Ingo Gerhartz, șeful departamentului de operațiuni și exerciții Frank Graefe și angajații centrului de operațiuni aeriene al comandamentului spațial numit Fenske și Frostedte.

Publicarea conversației a provocat o reacție serioasă în Rusia.

În dimineața zilei de 1 martie, Simonyan a anunțat că are o înregistrare audio de 40 de minute a unei conversații între oficiali militari germani de rang înalt despre planurile pentru un atac cu rachete asupra Podului Crimeei. Ea a menționat că participanții la conversație au discutat despre posibilitatea unui astfel de atac fără consecințe pentru Berlin.

Simonyan a spus că a contactat autoritățile germane pentru comentarii și a promis că va publica înregistrarea mai târziu.

După-amiaza, Simonyan a publicat o transcriere în limba rusă a conversației, menționând că partea germană nu a răspuns la cererea ei.

„Așa cum am promis, public înregistrarea audio a unei conversații dintre ofițerii Bundeswehr, în timp ce aceștia discută despre cum vor bombarda podul din Crimeea”, a spus Simonian pe Telegram.

Participanții la conversație, după cum reiese din transcriere, discută despre posibilul transfer al rachetelor Taurus cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Potrivit acestora, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a ordonat să se lucreze la această problemă, în timp ce cancelarul Olaf Scholz „blochează aceste provizii”.

Potrivit ofițerilor germani, „podul din est este greu de atins” și pentru aceasta „s-ar putea să fie nevoie de 10 sau chiar 20 de rachete”. Totodată, aceștia și-au exprimat părerea că acest lucru este posibil cu ajutorul rachetelor Taurus dacă vânătorul francez Dassault Rafale este echipat cu acestea.

În plus, armata germană a subliniat că, dacă Taurus vor fi transferate la Kiev, rachetele „vor fi gata de utilizare numai în opt luni”, deoarece este necesar să se excludă posibilitatea „utilizării eronate”.

Ziarul Bild a raportat că există multe dovezi că înregistrarea conversației dintre ofițerii Bundeswehr cu privire la atacul de pe Podul Crimeea este autentică .

Ministerul german al Apărării și-a exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la apariția în presa rusă a unei înregistrări a unei conversații între personalul militar german de rang înalt despre planurile de a ataca Podul Crimeei cu posibila utilizare a rachetelor Taurus. Ministerul german al Apărării nu exclude interceptarea canalelor de comunicare internă și interceptarea conversațiilor din minister și din cadrul Forțelor Aeriene, scrie revista Der Spiegel .

Potrivit acestuia, după ce înregistrarea a fost făcută publică, Oficiul Federal German pentru Contrainformații Militare (MAD) a început o anchetă. Cu toate acestea, există suspiciuni cu privire la faptul că partea rusă accesează canalele de comunicații interne din Forțele Aeriene, Bundeswehr sau chiar pe cele din Ministerul German al Apărării. Ministerul german al Apărării a refuzat să ofere comentarii detaliate în această privință.

După prima verificare a înregistrării conversației armatei germane în departamentul german de apărare, după cum indică publicația, se presupune că este autentică. Evaluarea inițială este că o contrafacere prin utilizarea inteligenței artificiale (AI) a fost în mare măsură eliminată. Analiza inițială a înregistrării sugerează că ofițerii forțelor aeriene germane au fost destul de neglijenți în discuțiile lor. Astfel, întâlnirea lor virtuală nu s-a desfășurat pe o linie sigură, ci pe platforma WebEx relativ ușor ascultată.

În plus, cel puțin unul dintre participanții la întâlnire se afla în Singapore și își folosea probabil telefonul mobil. În acest caz, el ar fi trebuit să folosească o linie de comunicație criptată, așa cum prevăd regulile Bundeswehr. Întrucât forțele armate germane și Ministerul Apărării țin și multe întâlniri virtuale prin WebEx, Bundeswehr, potrivit revistei, ar trebui să fie îngrijorat că partea rusă ar putea avea acces la informații interne suplimentare, scrie adevarul.ro

Reacția în Rusia

Secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor înainte de publicarea transcripției că Kremlinul nu are încă informații despre conținutul înregistrării.

Mai târziu, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, comentând înregistrarea dată de Simonyan, a remarcat că „războiul hibrid declanșat de Occident este în plină desfășurare”. Zakharova a mai declarat că Bundeswehr „își acoperă urmele” blocând conturile de pe X (fostul Twitter) care au difuzat conversația dintre ofițerii germani despre Taurus.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a citat , pe canalul său Telegram, poezia lui Konstantin Simonov „Ucide-l!” „Germanii s-au transformat din nou în dușmani de moarte”, a subliniat el.

Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a anunțat o discuție despre conversația dintre ofițerii germani, la o reuniune a Dumei de Stat, după întoarcerea deputaților din regiunile în care se află până pe 11 martie.

Președintele Comitetului pentru Apărare și Securitate al Consiliului Federației, Vladimir Bulavin, a cerut autorităților germane să efectueze o investigație amănunțită și „să ofere o explicație comunității internaționale”.

Reacția în Germania

Un reprezentant al Ministerului German al Apărării nu a comentat postarea: „Vă rugăm să înțelegeți că, în principiu, nu comentăm rapoartele media și conținutul acestora”.

Problema rachetelor germane pentru Kiev

Discuțiile privind posibilele livrări de rachete Taurus în Ucraina au loc în Germania din 2022. Cancelarul este împotrivă, explicând acest lucru prin pericolul de a atrage Berlinul într-un conflict cu Moscova.

Transferul de rachete este susținut de Soyuz-90/Verzi și Partidul Liber Democrat, membri ai coaliției de guvernământ, precum și de blocul de opoziție CDU/CSU.

Taurus sunt rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune asemănătoare cu British Storm Shadow și French Scalp, care au fost deja livrate în Ucraina. Cu toate acestea, raza de acțiune a rachetelor germano-suedeze este mult mai mare - până la 500 km.


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

3 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...